Kronprins Haakon fyller 50 år 20. juli. Selve dagen skal feires med sine kjære.

Takker for alle gratulasjoner, men feirer med bakgårdsfest i Oslo først neste måned

Torsdag runder kronprins Haakon 50 år. Jubilanten selv har varslet en «koselig feiring» med familien. Skikkelig fest blir det først til høsten.

Publisert

Kronprins Haakon ble født på Rikshospitalet i Oslo 20. juli 1973. Det betyr altså at han har levd i 50 år torsdag.

– Jeg håper at den siste halvdelen blir like bra som den første, sa i kronprinsen i et intervju med NTB onsdag i forbindelse med fødselsdagen.

Daværende kronprinsesse Sonja og kronprins Harald med prins Haakon Magnus som liten baby – født 20. juli 1973 – fotografert på Rikshospitalet i Oslo.

Brownie og bursdagssang

Der lettet han også litt på sløret om hvordan familien pleier å feire bursdager:

– Det er vel ganske likt de fleste andre, vil jeg tro. Vi pleier å vekke den som har bursdag. Da har vi gjerne laget litt skiver og frokost, og vi pleier å bake en brownie og putte noen lys på. Vi synger bursdagssangen og har med noen gaver. Og så har vi gjerne en bursdagsfest på kvelden med litt flere fra familien og venner.

For tiden har kongefamilien sommerferie, og kronprinsfamilien var i forrige uke på feriebesøk i Kirkenes med kongeskipet Norge i strålende sol. Planen var da å dra videre langs kysten.

Prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon fotografert nylig på norgesferie denne sommerne.

Flere markeringer

Også kronprinsesse Mette-Marit fyller 50 år i år, nærmere bestemt 19. august.

Sammen har kronprinsparet markert jubileet med flere turer rundt omkring i Norge det siste halvåret.

I juni markerte kronprinsparet urban kultur i Oslo. 

Jubileumsarrangementene avsluttes med en bakgårdsfest på Slottet, med gjester fra hele landet, på kronprinsparets bryllupsdag 25. august.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på vei gjennom slottsparken til et arrangement på Litteraturhuset i Oslo, der elever fra Kuben videregående skole inviteres til å lytte til en litterær samtale mellom unge mennesker i juni.
Frimerkedirektør Halvor Fasting viser frem de nye frimerkene av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i forbindelse med 50-årsdagen.

Fornøyd kronprins

Kronprinsen oppsummerer de første 50 årene av livet slik overfor NTB:

– Veldig bra!

– Jeg er utrolig heldig. Jeg har en så fin familie, mange mennesker som jeg er glad i, og som forhåpentligvis er glad i meg også. Og jeg har noe å gjøre som er meningsfullt og fint, sier han.

Takker i innlegg

I sosiale medier takker kronprins Haakon for alle hyggelige hilsener i anledning 50-årsdagen.

Det er i et innlegg på Instagram-kontoen til Kongehuset at kronprinsen takker for gratulasjonene i anledning fødselsdagen.

«Kronprins Haakon og familien takker for hyggelige hilsener fra fjern og nær på 50-årsdagen», står det i innlegget.

I innlegget er det også lagt til åtte bilder fotografert av kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og av kronprinsen selv. 

Bildene er av noen av familiens ferieminner, blant annet fra årets familietur til Finnmark.

Powered by Labrador CMS