Oslo 20230621. Prinsesse Ingrid Alexandra under en vennskapskamp mot Bøn Unified på Skaugum. Team Skaugum med kronprinsfamilien deltar for åttende gang i vennskapskamp på Skaugum.Foto: Terje Pedersen / NTB
Prinsesse Ingrid Alexandra under den årlige vennskapskampen i fotball på Skaugum.

Prinsesse Ingrid Alexandra skal tilbake til gamleskolen Uranienborg - nå på jobb

Fra høsten og ut året får Uranienborg skole en kongelig ansatt. Da er nemlig prinsesse Ingrid Alexandra tilbake som assistent på gamleskolen. Før hun neste år forlater Oslo for å avtjene verneplikten nordpå.

Publisert

Fra høsten skal prinsesse Ingrid Alexandra jobbe som skoleassistent og miljøarbeider på Uranienborg skole. I 2024 skal hun avtjene førstegangstjeneste.

Førstegangstjenesten skal avtjenes ved Ingeniørbataljonen i Brigade Nord, opplyser Kongehuset.

Prinsesse Ingrid Alexandra drar i januar til Skjold leir i Indre Troms, hjemmebase for 2. bataljon og Ingeniørbataljonen. 

Følger tradisjonen

Etter rekruttperioden får prinsessen tildelt en tjenestestilling og gjennomfører en fagperiode med mer spesifikk utdanning etterfulgt av en avdelingsperiode med trening og øving, skriver de i en pressemelding.

Prinsessen avsluttet i forrige uke 13 års skolegang, og det har ikke vært kjent hva hun skal gjøre til høsten.

De siste tre årene har hun gått på Elvebakken videregående skole og møtte tirsdag til avgangsseremoni sammen med de andre elevene.

Oslo 20230620. Prinsesse Ingrid Alexandra på vei ut av konserthuset i Oslo sammen med Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit etter å ha deltatt i festforestilling for avgangselevene ved Elvebakken Videregående Skole.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Prinsessen sammen med mor og far da Elvebakken videregående hadde skoleavslutning.

Når prinsessen går inn i Forsvaret, følger hun et tradisjonelt løp. Både bestefaren, kong Harald, og faren, kronprins Haakon, dro begge i militæret da de var ferdig på videregående.

Blir en gang øverstkommanderende

Kronprins Haakon er general i Hæren og Luftforsvaret og admiral i Sjøforsvaret – de høyeste militære gradene i Norge. 

Det samme gjelder kong Harald, som formelt sett også er det norske forsvarets øverstkommanderende. Denne posisjonen arver også prinsessen den dagen hun blir statsoverhode.

Oslo 20190819. Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer Uranienborg skole sammen med sin mor, kronprinsesse Mette-Marit. Prinsessen begynte i 2014 på privatskolen Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, men skal gjennomføre tiendeklasse på offentlig skole.Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB
En litt kamerasky prinsesse sammen med mor da hun begynte på Uranienborg skole. Nå er hun snart tilbake som ansatt.

Kong Harald startet sin militære karriere på befalsskolen i kavaleriet.

– Da jeg begynte i Forsvaret, hadde jeg nettopp hatt gulsott og var i veldig dårlig form, sa kong Harald til Gardisten i 2012. 

– Det var ikke akkurat en optimal tilstand for en rekrutt, la Kongen til.

Haakon: – Får bestemme selv

Kronprins Haakon hadde på sin side førstegangstjeneste i marinen. 

Han har gjort det klart at barna selv skal få bestemme om de vil følge familietradisjonen og gå inn i Forsvaret.

– Når det gjelder mine barn, får de bestemme det selv. Jeg er forelder og kan gi råd som alle andre foreldre, sa han i et intervju med Soldatnytt i 2019.

Powered by Labrador CMS