Den norske julegrana som Oslo gir til London hvert år som en takk for hjelpen under andre verdenskrig, så ikke helt slik ut da den ankom den engelske hovedstaden.
Den norske julegrana som Oslo gir til London hvert år som en takk for hjelpen under andre verdenskrig, så ikke helt slik ut da den ankom den engelske hovedstaden.

Oslo-juletreet hånes nok en gang i London: – Hvor er den andre halvdelen av treet

Nok en gang er det norske juletreet på Trafalgar Square i London gjenstand for latter og kritikk. I år ser det ut som om deler av treet mangler.

Publisert

– Hvor er den andre halvdelen av treet, spør The Daily Mail. Den britiske avisen har publisert flere bilder av det norske grantreet der det ser noe stusslig ut.

Tradisjonen tro har Oslo kommune gitt et grantre som et symbol på Norges takknemlighet til Storbritannia for hjelpen under andre verdenskrig. Tradisjonen strekker seg tilbake til 1947.

Oslo-ordføreren: - Blir et flott tre

Men i år som i fjor blir treet møtt med latterliggjøring. I fjor mente britene at treet var nedslitt og lurte på om Storbritannia var i krig med Norge.

Oslo-ordfører Anne Lindboe (H) påpeker at treet nettopp har kommet til London og trenger litt tid på å rette seg opp.

– Jeg er spent på hvordan treet vil se ut når det har skjedd, sier ordføreren.

– Jeg er uansett sikker på at når greinene har rettet seg ut og det får lys på, blir det et flott tre som skinner opp Trafalgar Square, sier Lindboe til NTB.

Årets juletre, som ble felt i Sørkedalen i november, ankom den engelske hovedstaden i en litt annen form enn slik det så ut da det ble hogd ned. Flere greiner har falt av eller bøyd seg, og det er brunt på den ene siden.

Juletreet skal tennes under en seremoni på Trafalgar Square i London 7. desember.

Neste år skal juletre-tradisjonen og hvorvidt den skal fortsette behandles politisk. Lindboe sier hun opplever stor interesse blant britene for tradisjonen. 

Ordføreren sier hun vil gjøre alt for at juletreet er noe både Norge og britene kan være stolte av i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS