Oslo 20211213. Med høye strømpriser kan det bli dyrt å ta seg en varm dusj denne vinteren.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Kaldt vær, lite vind i Europa og trøbbel med kjernekraft i Sverige skal være årsaken til de høye strømprisene.

Tirsdag morgen blir det dyrt med en varm dusj. Strømprisen i Oslo over dobbelt så høy som i Bergen

Hvis du vil dusje og samtidig spare penger tirsdag morgen, da må du tidlig opp. Strømprisen i Oslo stiger jevnt og trutt utover morgenkvisten. Etter klokken 8 bikker prisen 3 kroner og 80 øre per kWh i hovedstaden.

Publisert

Tirsdag får områdene rundt Oslo, Trondheim og Tromsø en timepris på strøm på nesten 4 kroner per kilowattime (kWh). Det er den høyeste timeprisen hittil i år.

Mellom klokken 8 og 9 får de tre prisområdene en timepris på 3,86 kroner per kWh, melder Europower. Dyrest blir det i Oslo og Trondheim som får en døgnpris på 1,86 kroner per kWh.

Kaldt, lite vind og trøbbel i Sverige

Dersom du vil følge strømrpsie time for time, kan du også gå inn på NordPools sider HER.

I Tromsø er døgnprisen på 1,78 kroner per kWh, og i Kristiansand og Bergen er den på 1,37 kroner per kWh.

Kaldt vær, lite vindkraft, problemer med det svenske kraftverket Ringhals 4 og problemer med et finsk kullkraftverk er årsaker til at de nordlige prisområdene blir dyrere enn Kristiansand og Bergen.

Strømstøtte tar 90 prosent

De sørlige prisområdene blir i større grad påvirket av prisene på kontinentet. Der er det lavere priser tirsdag.

– Grunnen er at det ikke er helt dødt med vind i Tyskland. Det har redusert prisen natt til mandag ganske mye. I morgen er det også vindkraft som presser ned prisen en del, forklarer kraftanalytiker Olav Botnen i Volt Power Analytics til nettstedet.

90 prosent av prisen over 70 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time.

Powered by Labrador CMS