Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet. Her presseoppbud utenfor mandag etter at Kongen landet på norsk jord og ble brakt til sykehuset sent søndag kveld.

Kongeparet takker for støtten: – På Rikshospitalet er kongen under kyndig behandling

Kong Harald og dronning Sonja takker for støtten i en hilsen etter at kongen ble syk i Malaysia.

Publisert

– Vi føler et stort behov for å takke for all omsorg, hjelp og støtte i forbindelse med at kongen ble syk på vår ferie i Malaysia, skriver kongeparet i en hilsen på kongehusets nettsider.

– Vi har kjent varmen strømme fra det norske folk i denne tiden. Det store engasjementet har rørt oss, og styrket oss. Tusen takk til alle for omtanken dere har vist oss i familien, skriver kongeparet videre.

Takker myndighetene

De takker også malaysiske myndigheter og ansatte ved Sultanah Maliha Hospital på Langkawi. Dette var sykehuset som kong Harald var innlagt på i Malaysia.

Kong Harald og dronning Sonja avbildet sammen i høst i forbindelse med åpningen av kulturarenaen Ridehuset, som er del av Dronning Sonja KunstStall.

– Sammen med norsk helsepersonell gjorde de alt de kunne for at kongen skulle komme seg godt gjennom sykdommen og bli klar for hjemreisen.

Kongeparet takker videre regjeringen, Forsvaret og øvrige som bisto med reisen hjem til Norge.

– På Rikshospitalet er kongen nå under kyndig behandling. Vi takker hver og én som har gitt oss omsorg, praktisk og helsefaglig hjelp i en utfordrende situasjon, skriver kongeparet.

Infeksjonen under kontroll

Tidligere onsdag delte kongehuset en oppdatering om kongens helse. Der fortalte de at kongens helse stadig er i bedring, og at allmenntilstanden er tilfredsstillende.

Infeksjonen er under kontroll, og pacemakerinnleggelsen vil trolig finne sted tidlig i neste uke, skrev Slottet.

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet søndag kveld etter å ha blitt syk under en ferietur i Malaysia og blitt fraktet hjem med fly. Han er sykmeldt i to uker.

Kongen ble syk med en infeksjon 27. februar og fikk operert inn en midlertidig pacemaker under sykehusoppholdet i Malaysia.

Mandag opplyste Slottet at kongen har for lav hjertefrekvens og vil trenge en permanent pacemaker. Når den blir operert inn, avhenger av når kongen er infeksjonsfri.Powered by Labrador CMS