Oslo 20231025. Julie Midtgarden Remen (H) blir ny byråd for kunnskap og oppvekst i Oslo.Foto: Terje Pedersen / NTB
Dersom Oslos skolebyråd Julie Remen Midtgarden (H) får det som hun vil, kan det bli store endringer i russetiden.

Vil stramme inn russefeiring og frykter ikke å bli kalt festbrems: – Jeg skal stå i det

Strengere regler for russebusser og eksamen etter 17. mai. Dette er to av flere endringer skolebyråd Julie Remen Midtgarden (H) vil ha for å stramme inn på russefeiringen i Oslo.

Publisert

Dersom skolebyråd Julie Remen Midtgarden (H) får det som hun vil, kan det bli store endringer i russetiden.

Hun ønsker å flytte hele feiringen til etter 17. mai slik at russefeiringen kommer etter eksamen, sier hun til VG.

- Blir kjempegøy uansett

I tillegg ønsker hun strengere rammer for russebussene. Dette merkes i år i form av at populære samlingsplasser for russebussene skiltes med parkeringsforbud om natten allerede fra 17. april.

Hun ønsker også strengere regler for godkjenning av russebusser og økt tilsyn av aktører på russemarkedet. Byråden frykter ikke å bli stemplet som festbrems.

– Jeg skal stå i det. Det kommer til å bli en kjempegøy feiring uansett, den får bare litt mer rammer, sier Midtgarden til avisen.

Utestenging og klikkdannelser

Hun oppfordrer elevrådene og russestyrene på skolene til å ta initiativ til aktiviteter som inkluderer og skaper fellesskap på tvers av russebussgrupper.

Det er rektor ved Oslo Handelsgymnasium, Tone Fairway, positivt innstilt til, men hun er forsiktig med å gi russebusser for mye av skylden for utenforskap i russetiden.

– Når jeg snakker med rektorer på skoler som ikke har tradisjoner med russebusser, så ser de også problemer med utestenging og klikkdannelser, forteller Fairway til VG.

Powered by Labrador CMS