Nils Hovelsrud, bedre kjent som Skifluencer, er ofte på skitur i marka.
Nils Hovelsrud, også kjent som Skifluencer, har denne uken gått gjennom Nordmarka, hele veien opp til Grua i Hadeland. Han bekrefter at forholdene i Oslomarka har gitt en god start på skisesongen.

Skiføre i hele Oslomarka: – En fantastisk start på skisesongen!

Været det siste døgnet har gitt gode føreforhold for alle som vil på ski i Oslomarka. På det meste har det kommet 30 centimeter med snø. – Prepperne sier de aldri har satt spor tidligere enn i år, sier "Skifluencer" Nils Hovelsrud.

Publisert

– Et døgn med snøfall er i ferd med å ebbe ut, og fasiten er klar: Det er nå skiføre i hele Oslomarka og faktisk mulig å gå i preparerte løyper fra nord til sør, skriver Skiforeningen i en løypemelding.

De skriver at det er en uvanlig tidlig sesongstart i år.

På det meste har det kommet 30 cm snø det siste døgnet, og løypemannskapene har i natt og søndag morgen jobbet på for å sette i stand skiløyper. Mange vil også fortsette utover formiddagen.

Verdsetter prepperne

– En fantastisk start på skisesongen. Prepperne sier de aldri har satt spor tidligere enn i år, sier Nils Hovelsrud, også kjent som "Skifluencern".

Tidligere denne uken gikk han gjennom Nordmarka helt opp til Grua på Hadeland, hvor han sier forholdene var fantastiske. Med det siste døgnets snøfall og preparering av løyper, gleder han seg over at det bare vil bli bedre.

– Er det noen vi skifolket, inkludert meg selv, verdsetter, er det prepperne i Marka som nå forvandler nysnø om til skispor og trikkeskinner. Det blir flotte forhold både for klassisk og skøyting, sier Skifluencern.

Søndagens vær er jo noe gråere enn hva det var i Nordmarka tidligere denne uka, men Nils Hovelsrud sier bildene fint viser mengden snø.
Søndagens vær er jo noe gråere enn hva det var i Nordmarka tidligere denne uka. Bildene er tatt i området rundt Grua, men Hovelsrud påpeker at de viser hvor mye snø det er i Marka etter siste døgns snøfall.

Ifølge IMarka, appen til Skiforeningen, er nå ruter rundt Frognerseteren, Ullevålseter og ned til Sognsvann preppet.

Også gode forhold sør i Marka

De beste forholdene er nord i Oslomarka, og noe utenfor Oslogrensa. Litt lenger sør kan forholdene være noe mer varierende, men det er fortsatt fullt mulig å nyte en fin skitur her også, ifølge Skiforeningen.

– Tryvannsåsen og hovedløypa inn mot Kikut kan også by på skimuligheter for de ivrige med ski som tåler en støyt, og det er fullt mulig å gå i sjarmerende selvtråkkede løyper mange steder.

Kortreiste alternativer med grusfrie løyper er ifølge foreningen blant annet Skullerud, Linderudkollen, Sognsvann, Holmenkollen og Lillomarka arena.

I løpet av søndagen vil temperaturene ligge mellom 0 og -5 grader i Marka. Kulda har gitt gode isforhold mange steder, og flere vann er kontrollert og farbar trasé er merket med stikker. Men selv om tykkelsen på isen mange steder er solid, er det fortsatt ikke helt risikofritt.Powered by Labrador CMS