Oslo 20240113. Palestinakomiteen er arrangør av lørdagens demonstrasjonstog fra Youngstorget til den israelske ambassaden .Foto: Terje Bendiksby / NTB
Ifølge politiet møtte det opp rundt 3.000 personer på Youngstorget i demonstrasjonen mot krigføringen i Gaza.

Politiet: Rundt 3.000 personer møtte opp på Youngstorget for å demonstrere mot Gaza-krigen

Lørdag ettermiddag ble Youngstorget fylt opp da det ble arrangert et demonstrasjonstog mot krigen i Gaza. Også i flere andre storbyer rundt om i verden ble det holdt lignende demonstrasjoner.

Publisert

– Det er rundt 3.000 mennensker som har deltatt i demonstrasjonen, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at demonstrasjonen har gått stille og fredelig for seg. Det var Palestinakomiteen som arrangerte demonstrasjonen.

Over 23.000 palestinere er drept

Operasjonslederen ønsker ikke å utdype hvor mye mannskaper fra politiet som har fulgt aksjonen.

– Vi har tilstrekkelig god bemanning til å holde oversikt over demonstrasjonen, sier Lie.

Minst 23.708 palestinere er drept og over 60.000 er såret på Gazastripen siden 7. oktober, opplyste palestinske helsemyndigheter fredag.

Også i London ble det demonstrert til støtte for palestinerne lørdag fra klokken 13.

I Washington starter en solidaritetsmarsj klokken 19 norsk tid og ventes å bli en av de største propalestinske demonstrasjonene i USA noensinne.

I Israel vil derimot demonstrantene samle seg til en 24 timer lang protest i Tel Aviv for å kreve at gislene på Gazastripen løslates etter 100 dager i fangenskap.

Powered by Labrador CMS