Tribunene ser nye ut. Men det er de ikke. — Fremfor å rive og bygge nytt, ønsket vi å se på muligheten for gjenbruk, sier Bente Bømark Hanssen i Kultur- og idrettsbygg.
Tribunene ser nye ut. Men det er de ikke. — Fremfor å rive og bygge nytt, ønsket vi å se på muligheten for gjenbruk, sier Bente Bømark Hanssen i Kultur- og idrettsbygg.

Jordal flerbrukshall sto i kø for å rustes opp. Så kom korona. Det utnyttet kommunen på overraskende vis

Det er 32 år siden Jordal flerbrukshall ble åpnet. I vår sto hallen på liste over anlegg som måtte rustes opp. Så kom koronapandemien og hallen ble stengt for all aktivitet. Da forserte kommunen vedlikeholdsarbeidet.

Publisert

— Arbeidet med opprusting av flerbrukshallen på Jordal skulle etter planen igangsettes i juni, men ble forsert som følge av nedstengningen i mars, sier eiendomsdirektør Bente Bømark Hanssen i det kommunale foretaket Kultur- og idrettsbygg.

I 1988 var hallen et moderne og et kjærkomment tilskudd til anleggene som ligger i Jordal idrettspark. Men som så mye annet har tidens tann satt sitt preg på idrettsanlegget og hallen.

— Gjenbruk fremfor å bygge nytt

Snart står nye Jordal Amfi også klar til bruk. Et par steinkast unna, i flerbrukshallen, har Kultur- og idrettsbygg jobbet litt annerledes enn med amfien, som nesten ble helt jevnet med jorda før nybygget ble reist.

— I Jordal flerbrukshall var tribunene nedslitte og fineroverflatene hadde sprukket opp flere steder. Fremfor å rive og bygge nytt, ønsket vi å se på muligheten for gjenbruk, Bente Bømark Hanssen.

Foajeen har fått et ansiktsløft med ny panel.
Foajeen har fått et ansiktsløft med ny panel.

Inngangspartiet og foajeen i flerbrukshallen har fått et merkbart løft med ny murpuss, maling og tidsriktig spilekledning. Kjøkkenet i kiosken har også fått ny innredning, og det har blitt satt opp en skillevegg, slik at deler av foajeen kan benyttes som møterom.

— Viktig at osloidretten har gode anlegg

De fleste av gulvene har blitt fornyet og hallen har fått langtidsvarende LED-lamper, som møter belysningskravene til Norges håndballforbund for spill i 1. divisjon.

— Det er viktig for oss at idretten i Oslo har gode, oppgraderte og tilgjengelige anlegg, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS