Prosjektleder Odd Ivar Werner og eiendomsdirektør for Oslobygg, Bente Børmark Hanssen, byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen, avdelingsleder Anne Berger Sørli og byråd for finans Einar Wilhelmsen setter lokket på grunnsteinen. Den inneholder bygningstegninger, dagsfersk avis, intervju med beboere som skal inn på Dronning Ingrids Hage, konseptbeskrivelse av Dronning Ingrids Hage.

Grunnsteinen på plass for sykehjemmet Dronning Ingrids hage på Hasle

– Frihet og gjenkjennbarhet er viktig for oss alle, men spesielt for personer med demens, som ikke skjønner hvorfor de ikke kan gå ut alene eller blir utrygge over at ting ikke er kjent. Dronning Ingrids hage er bygget slik at friheten til den enkelte blir ivaretatt, sier sykehjemsetaten.

Publisert

Vanligvis legges en grunnstein ned tidlig i et byggeprosjekt. Pandemien har imidlertid forpurret mange planer, så også den opprinnelige grunnsteinsnedleggelsen i Dronning Ingrids hage. Men nå er den på plass, i hagen til den første hagebyen for personer med demens.

Hagebykonseptet er nytt i Oslo, og Oslo kommune gjennomfører for tiden to slike prosjekter i hovedstaden – Furuset hageby og Dronning Ingrids hage.

Byggingen vil være avsluttet til denne høsten. Deretter følger en tid med testing og feilretting, før de første beboerne flytter inn neste vår.

– Jeg gleder meg til å få dette bygget i drift om noen måneder, sier eiendomsdirektør i Oslobygg, Bente Bømark Hanssen.

Nytenkning rundt eldreomsorg

– Vi blir flere, og vi blir eldre. Derfor tenker vi nytt rundt eldreomsorg. Vi må rett og slett sørge for at både de som er syke og de som er pårørende får en best mulig hverdag, sier byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen.

Konseptet kommer fra Nederland og er tilpasset Oslo-forhold.

– Frihet og gjenkjennbarhet er viktig for oss alle, men spesielt for denne gruppen pasienter som ikke skjønner hvorfor de ikke kan gå ut alene eller at de blir utrygge over at ting ikke er kjent. Dronning Ingrids hage er bygget slik at friheten til den enkelte blir ivaretatt, sier avdelingsleder i sykehjemsetaten, Anne Berger Sørli, som nå jobber med å planlegge overflyttingen til dette nye konseptet.

Powered by Labrador CMS