Ahmed Mamow. Dusjkabinett i gang.
Ahmed Mamow har hatt dusjkabinettet sitt i entréen i leiligheten på Lambertseter. Nå ligger leiligheten til salgs med en prisantydning på 2,7 millioner kroner.

Komikeren selger leilighet med oppsiktsvekkende detalj: – Har blitt en turistattraksjon

Førstegangskjøpet til Ahmed Mamow (33) er nå til salgs. Lenge før den havnet på Finn.no, ble leiligheten til komikeren kjent. – Jeg måtte gå ut på gangen iført hettegenser og håndkle mens jeg holdt en liten kurv med dusjsåpe og sjampo i hånden, forteller han. 

Publisert

I 2017 kjøpte komiker Ahmed Mamow sin første leilighet på Lambertseter. Den lignet andre førstegangskjøpsleiligheter med unntak av en finurlig detalj; det var ikke noe dusjkabinett i leiligheten. Nå er leiligheten på 25 kvadratmeter lagt ut for salg, med visninger onsdag og torsdag. 

Da Ahmed flyttet inn i leiligheten på Lambertseter, måtte han bruke fellesdusj i etasjen. Så kom covid-19, og han syntes ikke lenger at det fristet så veldig å bruke fellesdusjene. 

– Da bestemte jeg meg for å bygge min egen dusj, sa komikeren da han var gjest på Else Kåss Furuseth sitt talkshow, «Kåss til Kvelds», på NRK1 i 2020 og fortalte om den nå berømte dusjen hans. 

– Jeg fikk to valg av rørleggeren, enten slå ned veggen og lage et nytt bad, eller sette et dusjkabinett i gangen. Jeg valgte så klart... dusjkabinett på gangen, meddelte Ahmed på talkshowet. 

Dusjkabinettet har også fått oppmerksomhet i  Finn-annonsen for leiligheten, hvor det står: «Det har blitt montert dusjkabinett i entreen, noe som gjør boligen mer praktisk og unik.»

Ut på gangen i håndkle

– Hvordan har det vært for deg å bo i en leilighet med dusj i entréen? 

– Det var ekstremt beleilig å kunne dusje i egen leilighet i stedet for å bruke fellesdusjen i gangen slik jeg måtte gjøre i starten. Da måtte jeg gå ut på gangen iført hettegenser og håndkle mens jeg holdt en liten kurv med dusjsåpe og sjampo i hånden. Det kunne bli kleint å få øyekontakt med naboer, så det var greit å kunne slippe slike situasjoner da jeg fikk meg egen dusj i leiligheten, fastslår komikeren overfor VårtOslo.

Ahmed er klar over at de aller fleste ville valgt å gå for full oppussing av badet, men han er fornøyd med valget han tok. 

– Andre folk hadde mest sannsynlig brukt mye tid og penger på å få noen flinke arbeidsfolk inn til å bygge et komplett bad, men jeg er en utålmodig og enkel type, og så var jeg glad for at rørleggeren som jeg fikk var flink og ville ha en utfordring, forteller han videre.

Dusjkabinett i gang.
Dusjkabinettet i entréen er så klart med i Finn-annonsen.

– Ingen andre måter å dusje på 

Hva sier folk når de er på besøk hos deg og ser du har dusj i entréen? 

– Siden historien om dusjen kom på TV via «Kåss til Kvelds», har det blitt en turistattraksjon. Det er alltid folk som spør meg om den. Men det normaliserer seg ganske fort, for meg er det nå ingen andre måter å dusje på. 

Kjøkkenområde
Leiligheten i Lambertseterveien ligger ute til salgs på Finn.no med en prisantydning på 2,7 millioner kroner.

– Hvordan har tiden i leiligheten vært for deg?

– Det har vært veldig fint. Jeg har stortrivdes i tolvte etasje. Jeg kunne ikke hatt en bedre opplevelse i den blokken, det er mye historie i de veggene der! 

– Nå skal du flytte. Forhåpentligvis blir det en bedre baderomsituasjon i din neste bolig?

– Ja, jeg har kjøpt en ny leilighet ikke så langt unna, men jeg kommer til å savne livet på tolvte etasje. Aller mest kommer jeg til å savne utsikten og gangavstanden til alt av butikker. 

Leiligheten ligger nå ute til salgs på Finn.no med en prisantydning på 2,7 millioner. Den har fått mye oppmerksomhet på kort tid. 

– Allerede første dag som Ahmed la ut nyheten på sin Instagram-konto om at leiligheten var til salgs, fikk vi nærmere 5500 klikk på annonsen, sier eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1Sissel Pham

Ikke ulovlig

Det er vanskelige tider i boligmarkedet for mange om dagen. 

I Oslo sliter mange med å komme seg inn på boligmarkedet og/eller må ta til takke med middelmådige standarder i leieobjekter.

Ahmed er ikke den eneste i Oslo som lever med et malplassert dusjkabinett i boligen. 

Ifølge Anders Stensrud, byggteknisk rådgiver hos Huseierne, er det likevel ingen krav eller regler som tilsier det er ulovlig å leie ut eller eie en bolig som har dusjkabinett utenfor baderommet. Boligen må derimot være godkjent for varig opphold.

Anders Stensrud
Anders Stensrud, byggteknisk rådgiver hos Huseierne, informerer om at det ikke finnes noen krav som tilsier at å ha et dusjkabinett utenfor baderommet er ulovlig.

– Hvis det skal være et dusjkabinett i et annet rom enn på badet, så kreves det at kravene til fuktsikkerhet i byggteknisk forskrift er ivaretatt på en god måte. Dette kan i mange tilfeller være utfordrende å tilfredsstille, sier Stensrud. 

– Feiret inni meg

Ahmed informerer VårtOslo at i leiligheten hans på Lambertseter er det ingen problemer med fuktsikkerheten. 

– Takstmannen var innom i forrige uke, og han sa det ikke har vært noen fuktskader i gangen siden jeg monterte dusjen der. Så det var et øyeblikk at jeg feiret inni meg mens takstmannen forklarte meg at alt var i orden, sier Ahmed. 

Til tross for det noe uvanlige dusjoppsettet i leiligheten til Ahmed, har han som komiker klart å gjøre situasjonen om til noe man kan le av. 

– Det som er digg er at jeg kan se på TV mens jeg dusjer, vitset Ahmed da han gjestet «Kåss til Kvelds» i 2020. 



Powered by Labrador CMS