Sofienbergparken i sol
Det er ikke lenge til parkene i Oslo ser såpass frodige ut. Varmen sniker seg på, og de siste dagene har det faktisk vært sendt ut farevarsel for skogbrannfare i hovedstaden. Dette sier brannvesenet dersom du skal ta frem engangsgrillen.

Noen fyrer opp engangsgrillen allerede. Da må du passe på disse tingene, sier brannvesenet

– Vi har allerede hatt noen tilfeller med bruk av engangsgrill. Vi ser da at mange ikke er flinke nok til å kvitte seg med engangsgrillene på riktig måte, forteller brannvesenet.

Publisert

Sola skinner i hovedstaden, og mange nordmenn har allerede startet sommeren ved å kose seg med grillmat og utepils. Selv om det generelle bålforbudet var i gang fra 15. april, er det fortsatt mulig å bruke engangsgrill i byens parker. 

Men til tross for at det for mange fortsatt er litt kjølig, har Yr.no sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare. Da er det lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder inntil det kommer tilstrekkelig regn.

Kastes i feil container

– Vi har allerede hatt noen tilfeller med bruk av engangsgrill. Vi ser da at mange ikke er flinke nok til å kvitte seg med engangsgrillene på riktig måte når de er ferdige for kvelden, forteller Oslo 110-sentralens vaktkommandør, Tor Audunhus.

Oslo brann- og redningsetat har nå gitt ut en video på sosiale medier, der de minner folk på hva som er viktig å tenke på når man benytter seg an en engangsgrill i parkene rundt omkring i byen.

– Engangsgriller blir generelt veldig ofte kastet i feil containere. Det er som regel egne containere for engangsgriller, og kastes de i feil søppelkasse kan det fort begynne å brenne, sier Audunhus. 

– Må være helt slukket

Det er tørt i gresset i disse dager, så derfor er det ekstra viktig at grillen står på et branntrygt underlag, påpekes det. 

– Bruk en flat stein eller fjell hvis det er tilgjengelig. Da er man sikker. Ikke nøy deg med bare bøylen som følger med, for den gir ikke avstand nok fra bakken. 

– Og til slutt; pass på at engangsgrillen er helt slukket når den skal kastes. Bruk masse vann og pass på at grillen ikke er varm når du kaster den, avslutter Audunhus.



Powered by Labrador CMS