Endeleiligheten i tredje etasje i denne blokka på Rodeløkka gikk langt over prisantydning.

Med 70 personer på visning ble leiligheten solgt langt over prisantydning: – Ønsket om å eie egen bolig er sterkt blant førstegangskjøpere

– Dette var sterkere enn forventet, sier daglig leder ved DNB-eiendomskontoret som kommer med en klar oppfordring til førstegangskjøpere i hovedstaden.

Publisert

På tampen av forrige uke ble en toromsleilighet med ett soverom på 46 kvadratmeter solgt langt over prisantydning på Rodeløkka.

Leiligheten i tredje etasje med balkong og felles takterrasse i Fjellgata 32A hadde en prisantydning på 4,5 millioner kroner.

Totalt 70 personer kom på visning i endeleiligheten i blokka med 2017 som byggeår. Syv budgivere meldte seg på i budrunden.

Med egen balkong og sentral beliggenhet, var det mange som fattet interesse for denne leiligheten på Rodeløkka.

Leiligheten på Rodeløkka, med kort vei til både Grünerløkka og sentrum, ble til slutt solgt 520.000 kroner over prisantydning – kjøpesummen bikket med det fem millioner kroner.

– Ønsket om å eie sin egen bolig er sterkt blant førstegangskjøpere. Med en bolig der man kan huke av flere av punktene på «lista» – da går folk «all-in», fastslår megleren som står ansvarlig for salget av den aktuelle leiligheten, Ivar Egge.

Flere finansieringsbevis

Egge representerer DNB Eiendoms avdeling Gamle Oslo – Bjørvika. Daglig leder for eiendomsmeglerkontoret er eiendomsmegler Savera Arshad.

Savera Arshad, daglig leder og eiendomsmegler hos DNB Eiendom, avdeling Gamle Oslo og Bjørvika
Savera Arshad, daglig leder og eiendomsmegler hos DNB Eiendom, avdeling Gamle Oslo og Bjørvika

– Det har vært bra fart i januar, men dette var sterkere enn forventet med 3,4 prosents økning i boligprisene, sier Arshad, som påpeker at sesongjusteringen er på 0,7 prosent.

– Bankene opplyser at de har hatt en klar økning i antall finansieringsbevis etter nyåret, noe som betyr at flere er handleklare, og veien til boligkjøp kort, utdyper hun.

– Mer press i 2025 og 2026

At det er størst interesse og pågang når det kommer til mindre leiligheter med sentral beliggenhet i hovedstaden, overrasker ikke den daglige lederen for eiendomsmeglerkontoret.

Mindre, sentrumsnære leiligheter er ettertraktet. Her på innsiden av det 46 kvadratmeter store leiligheten i blokka på Rodeløkka som gikk for over fem millioner kroner.

– Vi har lagt seks uker bak oss, og aktiviteten på visninger er fortsatt veldig bra, spesielt på de mindre leilighetene i storbyene. Trykket på mindre leiligheter har alltid vært høyt, men førstegangskjøpere vil trolig oppleve mer press i 2025 og 2026, understreker Arshad.

– Nyboligbyggingen har som kjent bråbremset. Slik har det vært i snart to år i Oslo, og det vil uten tvil påvirke bruktboligmarkedet de neste årene, forklarer hun.

– Ikke vent

Hennes oppfordring til førstegangskjøpere er tydelig.

– Slik vi ser forholdene i boligmarkedet, anbefaler vi å ikke vente for lenge med å kjøpe. Det blir ikke noe roligere eller enklere på denne fronten i tiden fremover, tvert imot, påpeker hun.

Flere faktorer indikerer økte boligpriser videre utover i 2024, ifølge Arshad, som oppsummerer på følgende vis:

– Generelt underskudd på nye boliger, økning i antall finansieringsbevis i januar, fortsatt god aktivitet på visninger hittil i år og optimisme blant folk med oppnådd rentetopp.



Powered by Labrador CMS