DEBATT

Politiet i cannabis-kafeen på Bislett.
Politiet beslagla cannabis og penger i cannabis-kafeen på Bislett. Krf Oslo frykter et løsslipp fra dagens narkotikalovgivning.

– Vi ønsker ikke Amsterdam-lignende tilstander i hovedstaden

Åpningen av cannabis-kafeen på Bislett kan virke som et forsøk på å fremprovosere en regel slik at samfunnet må følge etter. Vi ønsker ikke flere muligheter for økt narkotikaomsetning til unge.

Publisert

Vi elsker California, men vi følger dem ikke i alt. I den solrike delstaten kan man ta til høyre selv om det er rødt lys, en såkalt «right-turn-on-red». Dette er et tiltak som ble innført i sin tid for å spare bensin og skape bedre flyt i trafikken.

Men legaliseringen av «right-turn-on-red», viser seg å være skyld i omtrent 20 prosent av alle sykkelulykkene i storbyen San Francisco i California.

En fremprovokasjon

Forrige lørdag forsøkte en «California-følger» i Oslo, å sette opp en narkotikakafé. Politiet satte en rask stopper for dette.

Åpningen av kafeen kan virke som et forsøk på å fremprovosere en regel slik at samfunnet må følge etter? Skal vi virkelig bare starte med blindt å følge Californias lover og svinge til høyre ved rødt lys, i håp om at samfunnet til slutt vil akseptere det og endre loven?

Kristelig Folkeparti representerer en tilnærming preget av langsiktighet og varsomhet i disse spørsmålene, vi ønsker ikke flere muligheter for økt narkotikaomsetning til unge.

KrF ønsker å tilby støtte til de som strever med rusavhengighet og heller hjelpe til med å søke veier til frihet. KrF ønsker ikke å gi etter i å skape lettere tilgjengelighet og flere arenaer for «Amsterdam-lignende» tilstander i hovedstaden.

Tenker langsiktig

Sett i etterpåklokskapens lys, er ikke høyresvingningen i California en regel å etterfølge, med tanke på trafikksikkerheten til myke trafikanter sånn?

På samme måte ønsker vi ikke å følge etter Californias radikale legalisering av narkotika og dens påståtte gevinst. I KrF tenker vi mer ivaretakende, langsiktig og gult med hensyn til det beste for våre barn og unge.

Powered by Labrador CMS