For Lyn og Lyn-supporterne ble cupen et antiklimaks etter den fine innsatsen mot Vålerenga i forrige serierunde. Her publikum i forbindelse lokalderbyet på Ullevaal Stadion lørdag.

Cupdrømmen brast for Lyn mens Vålerenga må gjennom nok et lokaloppgjør for å sikre ny runde

Kjelsås var fjorårets askeladd i cupen for herrer. Nå er de i gang igjen, om ikke som askeladd, men som flaksheldige Fetter Anton. KFUM brukte ikke mange sekunder på å få kontroll på Frigg, mens Lyn måtte ut i ekstraomganger i Tromsdalen. Vålerenga stiller torsdag på Trasopbanen for å møte Oppsal til dyst.

For Lyn endte cupdrømmen i andre ekstraomgang. TUIL skåret 2–1 etter et frispark, og på overtid i omgangen lagde de ett mål til.

Tirsdag satte Skeid inn spurten for seint til å kunne slå 1.-divisjonslaget Raufoss og ble slått ut med et 1–2-tap.

På Tørteberg 24 timer senere brukte KFUM bare et par minutter på å ta kontrollen over Frigg fra nivå fire.

Lite tilskuere

David Hickson smalt til på hel volley etter en corner og satte inn 1–0-skåringen. Dermed kunne elitedivisjonslaget senke skuldrene og kontrollere inn til 3–0-seier.

Dessverre var det lite tilskuere på på Tørteberg. KFUMs supportere glimret stort sett helt med sitt fravær. Det er stemningen rundt banen som setter cupstemningen.

Mer stemning på Kjelsås

Litt mer stemning var det på Kjelsås, men med fjorårests cupeventyr i minne, var det ikke mye folk der eller.

Hjemmelaget kom tidlig under, men det ble jubel da Kristian Eriksen fikk dratt til seg ballen inne foran Kongsvingers mål i det 90. minutt. Skuddet fra Eriksen gikk i mål.

Nytt lokaloppgjør for Vålerenga

Andre runde i cupen avsluttes på torsdag, med blant annet Oppsal mot Vålerenga.

Det lokaloppgjøret bør bli godt besøkt, enten på banen, eller i skogholtet rundt Trasopbanen.

Dette blir det andre lokaloppgjøret på kort tid for Vålerenga, om enn i mindre skala.

Sist lørdag fikk over 20.000 tilskuere med seg det som endte med uavgjort kamp i OBOS-ligaen på Ullevaal Stadion mot Lyn. For sistnevnte røk imidlertid håpet om cuppokal onsdag.