Annonse

Slik kan du finansiere drømmeturen til Oslo

Oslo har mye fantastisk å by på, og det er mange som drømmer om en tur hit i fremtiden. Enten du vil ta en titt på slottet, gå en tur rundt i Frognerparken eller shoppe på Karl Johan, så kan du være sikker på at Oslo stiller med det du måtte ønske.

Men, en tur til hovedstaden er ikke gratis, og det kan være du må regne med reisekostnader, overnatting og mat i reisebudsjettet. Hvordan kan dette finansieres?

Lån penger til reise

Et alternativ som mange benytter seg av når de skal finansiere reiser og ferier, er å låne penger. Store deler av forbrukslån som blir tatt her i landet går til nettopp opplevelser som reiser, og det er også et mulig alternativ for deg.

Her kan du låne penger som kan brukes til det du måtte ønske, uten å skulle stille sikkerhet i banken eller opplyse om hva du bruker pengene på.

Du kan sjekke ut ulike lånetilbud hos https://lånepenger.no. Husk å ikke låne mer enn du kan betale tilbake, og sett deg godt inn i vilkårene som stilles til hvert enkelt lån.

Skaff ekstra inntekt

Når du skal finansiere noe du ikke har penger til akkurat nå, så er et åpenbart alternativ å skaffe ekstra inntekt. Dette kan komme i mange former og fasonger, og kanskje har du allerede en jobb du kan ta flere vakter på.

Hvis ikke kan du også vurdere å selge ting du eier men som du ikke trenger, eller å for eksempel leie ut et rom i hjemmet ditt, bilen din eller noe helt annet. Kanskje er det dette som gjør at du får råd til ferie i hovedstaden!

Du kan til og med vurdere å finne deg en jobb i Oslo, for eksempel på en cafe, i en butikk eller som servitør på en restaurant.

Spar opp til ferien

En god måte å få råd til reise på, er å spare opp i god tid. Dette gjør at du har muligheten til å betale reisen når den først kommer, hvis sparingen har gått etter planen. For å gjøre det lettere å spare, er det lurt å sette opp et budsjett slik at du kan få bedre oversikt over inntekter og utgifter.

Uavhengig om man sparer opp til en ferie eller ei, så er det lurt å ha satt et budsjett for hverdagen. Det gjør det lettere å fordele pengene sine, og å sørge for at det er midler nok til hele måneden.

Du kan bruke programmer som Excel for å gjøre det lettere, og det finnes maler på nett som du kan følge for å sette opp et passende budsjett.

Så, hvis du drømmer om en ferie i selveste Tigerstaden, så er det litt av hvert du kan gjøre for å finansiere reisen. Husk å planlegge turen godt, slik at du bedre kan kartlegge alle utgifter, og få et bedre overblikk over hva reisen vil koste deg. Dette gir deg også muligheten til å prioritere de aktivitetene i Oslo som interesserer deg mest.

Powered by Labrador CMS