– På vei ut plukket jeg opp påskeegg og snacks, før jeg fant noen fantastiske løyper. Så det er ingen grunn til å ikke gå på ski nå! sier "Skifluenser'n".

Det er bart i byen, men i marka er det bare å få på seg skiene: – Helt fantastisk føre

Selv om det er grått, tåkete, vått og lite snø i byen, prepareres det fortsatt løyper i marka for dem som vil ta seg en skitur. – Oslomarka ligger tross alt høyt over havet, og man glemmer at det derfor er et helt annet klima der, sier skientusiast Nils Hovelsrud. 

Publisert

Mange har reist bort for å finne skiføre på hytter og fjell rundt omkring i landet, men føret i Oslomarka skal man heller ikke kimse av i disse dager.

For selv om det er bart i bybildet har det natt til lørdag blitt preparert løyper for dem som har planer om å ta seg en skitur denne påskehelgen. 

– Det er helt fantastisk føre her nå. I går gikk jeg opp til Oppkuven, og man kan nesten gå i u-preppa løyper opp dit. Nå er jeg på vei til Sognsvann, og i morgen bærer det opp til det liker å kalle "Romeriksparadiset", forteller skiglade Nils Hovelsrud, som også er kjent som Skifluenser'n på sosiale medier. 

På vei til Sognsvann har Nils Hovelsrud møtt på et par andre med ski på beina, men ellers har det vært nok så stille i marka.

– I år er det grått

Når VårtOslo ringer han denne lørdags formiddagen, forteller Hovelsrud at det ikke er så mange andre å se ute i løypene, men at han har sett et par mennesker. 

– Det har jo vært en grå påske med mildvær, og med påskesol hadde det vært mange her nå. I fjor var det kortbukse på mange i påsken, i år er det grått, grått og atter grått. Men selv om det er grått er føret fortsatt helt fantastisk.

Skiforeningens nettsider kan man følge med på hvor det nylig har blitt preparert løyper i marka. I natt ble det blant annet kjørt opp løyper til Tryvannstua og Frognerseteren, som er svært populære utfartssteder for dem som liker å gå på ski i Oslomarka. 

Venter flere flotte skiturer i marka

– Jeg sjekket marka-appen i dag tidlig, og jeg ble kjempeglad da jeg så at de hadde preppa løyper. På vei ut plukket jeg opp påskeegg og snacks, før jeg fant noen fantastiske løyper. Så det er ingen grunn til å ikke gå på ski nå! uttrykker Skifluenser'n. 

Hovelsrud er å finne med ski på beina i marka, så lenge det er snø. I fjor mai var han sjeleglad over den rekordlange skisesongen, og Skifluenser'n sier sesongen fortsatt har flere flotte dager i vente. 

– April blir også en fantastisk tid i marka på ski. Oslomarka ligger tross alt høyt over havet, og man glemmer at det derfor er et helt annet klima der. 

– Ta det ekstra rolig

Skiforeningen forteller at det fortsatt er mange skimuligheter i de fleste av deres områder i marka, men best er det nord i Marka og i høyden. Når det kommer til å ferdes på isen, er det kun i de høyereliggende områdene vannene er farbare nå, og selv her har man begynt å ta inn merkestikker.

«Husk å ta det ekstra rolig i utforkjøringer og der du ikke ser hva som venter rundt neste sving. Særlig skummelt er det nå som det dukker opp stadig flere bare flekker. Dette er særlig aktuelt i solhellinger» påpeker Skiforeningen på sine hjemmesider. 

Mange markastuer holder også åpent hele påsken. Se oversikt over åpningstidene her. Powered by Labrador CMS