Nå skal folk snart hjem fra påskeferie. Da gjelder det å være tålmodig.

Hjemfarten fra påskeferie begynner søndag: – Ta det rolig, man kommer hjem

Påskeferien nærmer seg slutten, og veitrafikksentralene forventer mye trafikk 1. og 2. påskedag. Rådene deres er å følge med på nyhetene og beregne god tid.

Publisert

– Det vi har sett tidligere år er jo at den største hjemfarten er 1. påskedag. Det vil fordele seg på første og andre dag, sier trafikkoperatør Tone Sorken i Vegtrafikksentralen øst til NTB.

Det samme er inntrykket fra de andre trafikkoperatørene NTB har snakket med. Det er særlig på europaveier og riksveier inn mot storbyene man forventer ekstra trykk. 

Blant strekningene vegtrafikksentralen har pekt ut som den med mest trykk de kommende dagene, er E6 fra Lillehammer mot Oslo, E16 fra Hønefoss over Sollihøgda og E18 fra Drammen mot Oslo.

– Jo tidligere jo bedre

Det ventes forholdsvis gode værforhold i mesteparten av landet. Beskjeden fra landets vegtrafikksentraler til trafikantene er klar:

– Sjekk vær- og føreforhold. Følg med på nyhetene, og ta det med ro. Man kommer hjem, sier trafikkoperatør Erlend Nilsen i Vegtrafikksentralen midt.

– Pass på at man har full tank eller batteri, tilpass farta til forholdene, og vær riktig skodd, sier Kjetil Gjøn i Vegtrafikksentralen vest.

– Jo tidligere man reiser, jo bedre, sier Sorken.Powered by Labrador CMS