— For dem som er 'bittelitt' berusa og fysen attpåtil, anbefaler vi brødskiva til nattmat på hjemmebane, oppfordrer Oslo brann- og redningsetat.
– Er du full, trøtt og fysen? Lag heller en enkel brødskive, oppfordrer brannvesenet om.

Brannvesenet med påminnelse til oslofolket i påsken

– Det er jo mange som reiser vekk i disse dager. Samtidig blir det også litt mer fest og moro for dem som faktisk er hjemme i Oslo, sier vaktkommandør hos brannvesenet, Glenn Gulbrandsen.

Publisert

I løpet av de første 86 dagene i år har Oslo brann- og redningsetat rykket ut til hele 70 branner som har startet på komfyren. 

Det skriver etaten på Facebook. De fleste av disse tilfellene har vært mindre hendelser som ikke har fått alvorlige konsekvenser.

– Blir mer fest og moro

«Av alle bygningsbranner vi har registrert så langt i år har mer enn 29% av de startet på komfyren, så det er ingen tvil om at våre brannkonstabler ser en del svidde burgere og brente pizzaer på et år.»

– Om påsken er verre enn ellers er vanskelig å si noe på,  men det er jo mange som reiser vekk i disse dager. Samtidig blir det også litt mer fest og moro for dem som faktisk er hjemme i Oslo, sier vaktkommandør hos brannvesenet, Glenn Gulbrandsen.

Når VårtOslo kontakter brannsentralen skjærtorsdag, sier Gulbrandsen at begynnelsen på påsken likevel har vært lovende. 

– Det har vært unormalt stille denne torsdagen, så det har vært en god dag. Når vi har lite å gjøre har folk i Oslo det bedre. Samtidig blir det mer fest og moro de kommende dagene, så det er vanskelig å si hvordan det blir.

Sjekk røykvarsleren

Brannvesenet påpeker at de fleste branner starter på kjøkkenet. Nå som påsken er her ønsker de derfor å påminne folk om å være varsom under kokkeleringen, i påsken som alle andre dager ellers. 

– Det er spesielt viktig at røykvarsleren alltid er i orden. Når man kombinerer matlaging med noe godt i glasset er det større sjanse for at det kan skje noe, sier Gulbrandsen.

Her er en sjekkliste for et tryggere kjøkken

  • Vær til stede på kjøkkenet når du bruker komfyren.
  • Sørg for at du har en fungerende komfyrvakt.
  • Rengjør filteret i kjøkkenvifta over komfyren.
  • Sjekk at røykvarsleren virker (ikke bare på kjøkkenet men også i resten av boligen).
  • Sørg for at slokkeutstyr er lett tilgjengelig.
    • Er du full, trøtt og fysen?… lag heller en enkel brødskive.

    Kilde: Oslo brann- og redningsetatPowered by Labrador CMS