Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
I løpet av de første 86 dagene i år har Oslo brann- og redningsetat rykket ut til hele 70 branner som har startet på komfyren.
Det skriver etaten på Facebook. De fleste av disse tilfellene har vært mindre hendelser som ikke har fått alvorlige konsekvenser.
«Av alle bygningsbranner vi har registrert så langt i år har mer enn 29% av de startet på komfyren, så det er ingen tvil om at våre brannkonstabler ser en del svidde burgere og brente pizzaer på et år.»
– Om påsken er verre enn ellers er vanskelig å si noe på, men det er jo mange som reiser vekk i disse dager. Samtidig blir det også litt mer fest og moro for dem som faktisk er hjemme i Oslo, sier vaktkommandør hos brannvesenet, Glenn Gulbrandsen.
Når VårtOslo kontakter brannsentralen skjærtorsdag, sier Gulbrandsen at begynnelsen på påsken likevel har vært lovende.
– Det har vært unormalt stille denne torsdagen, så det har vært en god dag. Når vi har lite å gjøre har folk i Oslo det bedre. Samtidig blir det mer fest og moro de kommende dagene, så det er vanskelig å si hvordan det blir.
Brannvesenet påpeker at de fleste branner starter på kjøkkenet. Nå som påsken er her ønsker de derfor å påminne folk om å være varsom under kokkeleringen, i påsken som alle andre dager ellers.
– Det er spesielt viktig at røykvarsleren alltid er i orden. Når man kombinerer matlaging med noe godt i glasset er det større sjanse for at det kan skje noe, sier Gulbrandsen.