MIN JULEFERIE

– Jeg benytter alle mulige anledninger til å gå på ski, forteller Nils Hovelsrud. Nylig hentet han også juletre på ski.

Nils (66) spente på seg skiene i Bygdøy allé for å hente juletre og ønsker seg skiføre ut mai. Men sin fineste jul hadde han på sykehus: – «Englene» svermet rundt oss

Da Nils Hovelsrud var innlagt på sykehus, ble julaften magisk, ifølge «Skifluenser’n». – Jeg kan takke dem for at jeg i dag har et fantastisk liv på ski, fastslår han.

Publisert

66-åringen er oppvokst ved marka på Årvoll og bor i dag i Bygdøy allé. Selv betegner han seg som eventyrer og «skifluenser». 

Med entusiastiske løyperapporter om skiføret i Oslo i sosiale medier, går Nils Hovelsrud altså under navnet «Skifluenser’n».

«Min juleferie»

I denne spalten spør VårtOslo ulike Oslo-folk om hva de bruker juleferien på samt hvilket forhold de har til jula.

– Jeg benytter alle mulige anledninger til å gå på ski. Det siste snøfallet var akkurat det som skulle til for at årets juletre kom hjem slik det bør gjøre – nemlig på ski, humrer han og utdyper:

– Jeg bor i sjette etasje, så juletreet måtte ta helsen, men det er kanskje den korteste og hyggeligste skituren jeg noen gang har gått – på sånn cirka 0,2 kilometer, med Blå Extra som smøring.

– Hvor og med hvem tilbringer du juleferien – hva bruker du helst tiden din på da?

– Min jul er med gode venner. Det er veldig tradisjonelt, med god mat og julegaver. Ingen, absolutt ingen overraskelser. Jeg har ansvaret for ribba og svoren. Da er det god tradisjon og trygt å ha Bent Stiansen sin YouTube-video om «slik får du sprø svor»…

– Hva har desember i hovedstaden bydd på for deg?

– Desember har kort oppsummert bydd på herlige skiturer i marka.

– Kanskje den korteste og hyggeligste skituren jeg noen gang har gått – på sånn cirka 0,2 kilometer, med Blå Extra som smøring, sier Nils Hovelsrud om turen for få dager siden da han tok skiene fatt i Bygdøy allé for å hente juletre.

– Hva er ditt beste juleminne?

– Mitt beste juleminne er faktisk fra sykehuset der jeg var innlagt for en alvorlig skade. Julaften ble magisk, der «englene», les sykepleiere, svermet rundt oss pasienter med alt av godsaker, pianomusikk og julegaver. Jeg er evig takknemlig – jeg kan takke dem for at jeg i dag har et fantastisk liv på ski.

– Hva er den fineste gaven du har fått?

– Den beste julegaven var fra Nora, ei jente på fem år, som skrev på et julekort der det sto «du er verdens beste barnevakt».

– Hva spiser du helst til jul og nyttår?

– Den beste julematen jeg får er ribbe eller pinnekjøtt – kanskje er det fordi hele min barndom var med fiskesuppe og fisk på julaften.

– Hva er dine håp for det nye året? 

– Skiløyper i marka, helt ut mai måned.Powered by Labrador CMS