PÅSKEPRATEN

Tamina (t.h.) ute på tur med mamma. – Om ikke jeg er på fjellet eller står på ski, foretrekker jeg trege morgener, lange turer i marka, lattermilde kaféavtaler med venner og en hel del lesing. Målet er å få lavest mulig hvilepuls, sier bystyrerepresentanten fra Arbeiderpartiet.

Påske og ramadan i «verdens fineste bygd» Groruddalen for Tamina (26): – Møtes til solnedgang for å bryte fasten

26-åringen tilbringer påskeferien i sin kjære «hjembygd» i hovedstaden. – Det gleder jeg meg skikkelig til!

Publisert

– Jeg bor i verdens fineste bygd – Groruddalen, sier Tamina Sheriffdeen Rauf. Bystyrerepresentanten for Arbeiderpartiet er fraksjonsleder for byutvikling og medlem av byutviklingsutvalget i Oslo bystyre.

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker du? 

– Det varierer. Jeg synes påske på fjellet er noe av det fineste man kan oppleve i løpet av året. Strålende sol, bra føre, kakao og appelsin – for en drømmekombinasjon! Samtidig er det utrolig deilig når Oslo tømmes for mennesker, og man kan nyte byen i all sin prakt og sjarm i ro og mak. I år blir det bypåske, og det passer meg utmerket. 

– Jeg som sitter ute på hytta til noen venner og leser en bok og drikker kaffe. Jeg tror jeg aldri har hatt så lav hvilepuls som da, sier Tamina om bildet.

– Hva gjør du helst i påsken?

– Om ikke jeg er på fjellet eller står på ski, foretrekker jeg trege morgener, lange turer i marka, lattermilde kaféavtaler med venner og en hel del lesing. Målet er å få lavest mulig hvilepuls. Smågodt og deilig mat er selvsagt nøkkelingredienser for en god påske!

– Hvilke planer har du i år – hvor tilbringer du påsken og med hvem?

– I år blir påsken holdt hjemme i Groruddalen med familien. Akkurat nå er det ramadan, så da blir det ekstra deilig med familietid og ro i heimen. Tiden blir nok brukt på lesing, lange turer, gode samtaler og masse deilig matlaging til når vi først kan spise. Noen av fridagene skal nok også bli godt brukt til familieselskap hvor venner og familie møtes til solnedgang for å bryte fasten sammen i lag. Det gleder jeg meg skikkelig til!

Familietid, lange turer og gode samtaler er noe av det Tamina verdsetter mest i ferietider.

– Hva er ditt beste påskeminne? 

– Oi, denne var vanskelig å svare på. Jeg føler påsken er den tiden av året som alltid leverer – fylt med sol, glede og ro. Jeg tror likevel at et av de beste minnene må være for et par år siden på hyttetur med familie og venner – alltid en slager!

– Hva har vært høydepunktet ditt i år så langt? 

– Det må nok ha vært en langhelg i London for noen uker siden. Jeg fikk møtt mange gamle venner, spist deilig mat og nytt godt vær. Jeg føler meg overraskende hjemme i London og kjente på stor mestring da jeg innså at jeg var mindre avhengig av Google Maps i år enn i fjor. Oslo er desidert min favorittby, men London er en god nummer to. 

– Har du et vårønske?

– Mitt største ønske akkurat nå er slutt på krigen og elendigheten i Palestina. Foruten det, gleder jeg meg og håper på en tidlig og lang vår!Powered by Labrador CMS