Politihelikopter over Romsås tirsdag ettermiddag.

Helikopter i søk etter at politibetjent nær ble meid ned av bil på Romsås: – Vi har nå kontroll på bil og fører, sier politiet

Politiet mener ved 16.15-tiden tirsdag at de har funnet bilen og føreren som kjørte inn i en parkert politibil på Romsås, og som deretter nær meide ned en politibetjent.

Publisert

Politihelikopter og ambulanse var i 15-tiden å se i området.

– Det er en politipatrulje som er påkjørt. Den aktuelle politibilen sto parkert, med en tjenesteperson like ved som var nær ved å bli påkjørt, forklarer operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til VårtOslo.

– Det som skjer videre er at bilen som kjørte på politibilen stikker av. Vi forsøker nå å finne både bil og fører og er derfor i området med helikopter. Ambulanse kom til stedet fordi det kunne tenkes at det var behov for helsehjelp. Heldigvis er ingen skadet, men det var nære ved, fortsetter han.

Operasjonslederen forteller videre at det ikke var noen foranledning til hendelsen. 

Sto parkert

– Politibilen sto parkert inne på Romsås. Det er ikke et høyhastighetsområde, sier Pedersen.

Han ønsker ikke å spekulere i hva som er årsaken.

– Årsaken vet vi ikke ennå, det blir bare spekulering. Det kan ha vært et uhell som følge av uoppmerksomhet, eller det kan ha vært en ønsket handling, sier operasjonslederen.

Jaktet sort sedan

Meldingen om hendelsen kom inn til operasjonssentralen klokken 14.45.

Bilen politiet var på jakt etter er en sort sedan, det vil si en lukket personbil med fire- eller fem seter og adskilt bagasjerom, som har noen skader og mangler høyre sidespeil.

Ved 16.15-tiden kom politiet med nye opplysninger om at den mistenkte bilisten er i arresten og at det opprettes sak mot vedkommende.

– Vi har nå kontroll på bil og fører. Bileier er pågrepet og kjørt arrest i påvente av avhør. Førerkortet er tatt i beslag , sier operasjonsleder Pedersen.

 



Powered by Labrador CMS