Publikum følger spent med under den andre finalekampen i sluttspillet i NM i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar på Jordal Amfi onsdag kveld.

Ga hjemmefansen grunn til å juble etter hattrick fra Karterud

Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5–2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

Onsdagens resultat på Jordal betyr at det står 1–1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter. Da hadde gjestene sine beste menn på isen, mens Vålerenga spilte med fjerderekka.

70 sekunder senere var lagene like langt. Jørgen Karterud fikk rom og scoret alene med Storhamars målvakt Markus Stensrud.

Samme mann tok VIF i føringen etter en halvspilt midtperiode. Han utnyttet en stor feil fra Maxim Trépanier, som for andre gang ga bort pucken i et svakt bytte.

Jørgen Karterud ble viktig i Vålerengas seier over Storhamar i finaleserien i NM-sluttspillet i ishockey.

Ble kalt diva

Storhamar ble straffet for nok en svak involvering da Alex Dostie økte hjemmeledelsen ytterligere. Rykket til 3–1 tok bare 38 sekunder.

På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

– Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

Storhamar-trener Petter Thoresen ga spilleren sine tyn i en timeout etter to kjappe baklengsmål i tapet for Vålerenga onsdag.

Har ventet lenge

Daniel Rokseth var i langt bedre humør i intervjusonen. Han hadde assist på begge Karteruds mål.

– De hadde momentum i starten, men så greide vi å ta over og skape gode målsjanser. Her på Jordal skal vi vinne alle kamper, så får vi stjele en på Hamar. Det er planen, sa han til TV 2.

Dostie la på til 4–1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering. Nærmere kom ikke gjestene.