Politiet med mye ressurser på Grønland etter at en mann ble funnet skutt.

Mann alvorlig skadd etter å ha blitt skutt på Grønland - politiet vet det var flere gjerningspersoner 

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt skutt på Grønland natt til søndag. Ingen er pågrepet, men politiet jakter flere personer.

Publisert

– Vi vet det er flere gjerningspersoner, sier politiadvokat Maria Huseby Fossen til VG, i en oppdatering søndag kveld. 

Hun opplyser også at det jobbes opp mot flere miljøer. Tidligere søndag ble et skytevåpen beslaglagt. Videre er det tatt beslag i videomateriale og gjort vitneavhør.

– Det er gjennomført åstedsundersøkelse og vi har tatt beslag i et skytevåpen, sier politiadvokat Gina Salvesen i en uttalelse til pressen kort tid før klokka 12 søndag.

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i nærheten av Grønland Torg, særlig i tidsrommet mellom klokken 2 og 4 natt til søndag.

Skuddene kom utenfra

Politiet fikk litt etter klokken 3 flere telefoner om skudd i området. Da de ankom stedet, fant de den skadde mannen inne i en kebabrestaurant ved Grønland torg. Han var bevisst da politiet fant ham.

Politiet mistenker at den skadde mannen ikke er et tilfeldig offer.

– Mannen ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet og har blitt sendt til sykehuset. Han betegnes som alvorlig skadd, fortalte innsatsleder Annika Engebretsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge vitner har skuddene trolig kommet utenfra og inn mot den skadde mannen i 20-årene. Både ansatte og kunder befant seg i restauranten da skuddene ble avfyrt.

Politiet: Trolig ikke tilfeldig

Politiet mistenker at den skadde mannen ikke er et tilfeldig offer.

Politiet søker i området med hundepatruljer.

Politiet mistenker at den skadde mannen ikke er et tilfeldig offer.

– Slik vi ser det, er det mest sannsynlig er en relasjon mellom partene, sier Engebretsen, uten å ville gå inn i detaljer.

– Vi etterforsker bredt og opp mot flere miljøer. Slik politiet vurderer situasjonen er det ikke fare for tredjeperson, het det i en uttalelse fra politiet søndag.



Powered by Labrador CMS