Oslo 20240314. Hjemmelagets Mathis Olimb t.v. i duell med Stjernens Stian Kaltrud Nystuen i første kamp i kvartfinalen i NM ishockey mellom Vålerenga og Stjernen i Jordal Amfi.
Vålerengas Mathis Olimb t.v. i duell med Stjernens Stian Kaltrud Nystuen (nå i Vålerenga) i første kamp i kvartfinalen i NM ishockey mellom Vålerenga og Stjernen i Jordal Amfi.

Vålerenga ishockey har signert stjernespiller (27) fra Stjernen

Stian Kaltrud Nystuen (27) er klar for Vålerenga ishockey. – Jeg valgte Vålerenga fordi det er en av Norges største ishockeyklubber. Da de tok kontakt, følte jeg med en gang at de har lyst til å ha meg her.

Publisert

27-åringen er opprinnelig fra Lillehammer, men de to siste sesongene har han spilt for Fredrikstad Stjernen, hvor han i sin debutsesong gjorde hele 46 poeng (26 mål, 20 assist) på 45 kamper. I fjor ble det 18 mål og 15 assist på 45 kamper.

Den tidligere Lillehammer- og Stjernen-løperen har signert for to sesonger på Jordal, ifølge Vålerengas hjemmeside. Nå gleder han seg til å møte de nye lagkameratene sine.

– Jeg valgte Vålerenga fordi det er en av Norges største ishockeyklubber. Da de tok kontakt, følte jeg med en gang at de har lyst til å ha meg her. Samtidig har jeg lyst til å vinne NM-gull, og da mener jeg Vålerenga er det rette stedet for meg, sier Stian Kaltrud Nystuen.

– Evne til å score mål

Nystuen er, ifølge seg selv, en skøytesterk spiller som liker å spille fysisk. – Jeg håper selvfølgelig at alt dette skal fortsette i Vålerenga.

– Stian er først og fremst en god hockeyspiller som har evne til å score mål. Kanskje enda viktigere er at han har et høyt trykk og en sterkt «go» i spillestilen sin, og det er dette vi ønsker i laget vårt, sier sportssjef Anders Myrvold.

Powered by Labrador CMS