Geir Bakke fikk en tøff start på livet som Vålerenga-trener.

Bakke: – Det brenner på dass og vi må begynne å vinne fotballkamper

Geir Bakke fikk den verst tenkelige starten på sin nye tilværelse som Vålerenga-trener da Oslo-laget tapte 0–4 hjemme for Molde i Eliteserien lørdag.

Publisert

–  Det brenner på dass og vi må begynne å vinne fotballkamper, sier Vålerengas ferske trener Geir Bakke til VårtOslo etter dagens katastrofekamp.

Etter en uke med forsiktig optimisme ble det lørdag åpenbart at Bakke har en stor jobb foran seg i hovedstaden og Vålerenga.

Eric Kitolano satte inn det første målet allerede før ett minutt var spilt. Kristoffer Hagen og Kristian Eriksen bidro deretter til at det sto 0–3 på resultattavla til pause.

Vondt ble til verre da Emil Breivik økte til 4–0 fra ellevemetersmerket kort tid etter pause. Det ble også sluttresultatet.

– Det er mye bra som blir gjort med ball, men vi starter kampen med å slippe inn et lettvint mål og blir nødt til å jage. Vi har nok å jobbe med framover, det har vi, sa Bakke til TV 2 etter kampen.

53-åringen legger ikke skjul på at det kan bli nødvendig å forsterke spillerstallen.

Molde herjet med Vålerenga i Oslo lørdag.

– I Vålerenga er det snakk om nye prosesser hele tiden, men vi må bare få orden på det her og få skrudd sammen en ellever som er slagkraftig. Vi må gjøre ting i riktig rekkefølge, men så fryktelig mye vanskeligere enn det skal det ikke være. Det skal ikke være så vanskelig å skru sammen et godt fotballag, bare man har kroner og øre til å gjøre det, fortsatte Bakke.

– Gutta står veldig samla i dette, så med hard jobbing skal vi klare å snu trenden, sier han til VårtOslo.

Sjette tap hjemme

Tapet var Vålerengas sjette på hjemmebane denne sesongen. Med kun én seier på eget gress er de Eliteseriens svakeste hjemmelag.

– I Vålerenga fortsetter krisen, selv om treneren nå heter Geir Bakke, sa TV 2-kommentatoren Morten Langli.

Oslo-laget er helt nede på en 13.-plass på tabellen etter 13 spilte kamper. Vinner Sandefjord og HamKam sine kamper søndag, er storklubben på direkte nedrykksplass like før halvspilt sesong.

– Hvis de ikke klarer å heve spillet sitt, er det rett og slett en reell fare for nedrykk, mener TV 2s ekspertkommentator Yaw Amankwah.

Vålerengas Henrik Bjørdal velger å se mer positivt på situasjonen:

– Vi har fått en ny positiv energi med Geir, så jeg har troen på at det skal snu det her.

Sjokkovergang

Bakke sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Norge da han gikk fra Lillestrøm til rivalen Vålerenga tidligere denne uken. Han er hyret inn for å snu det som har vært en svært svak åpning på sesongen for Oslo-laget.

Moldes Eric Kitolano i duell med Vålerengas Aleksander Hammer Kjelsen på Intility Arena i kveld.

Bakke rakk bare å lede to treninger etter overgangen før lørdagens kamp. 53-åringen kan måtte tilbringe langt flere timer på treningsfeltet for å få skikk på storklubben.

Molde har på sin side virkelig funnet formen den siste tiden. Lørdagens seier sender dem helt opp til en foreløpig 3.-plass på tabellen, ni poeng bak ledende Bodø/Glimt.

– Vi har spilt på oss en del selvtillit. Det er det det går på, samarbeidet begynner å sitte, og vi har massevis av kvalitet i alle posisjoner, sa Haugen etter kampen.

Powered by Labrador CMS