Raymond Johansen reagerer på at fem personer ble skadd i Torggata: -- Det er totalt uakseptabelt å gå med machete.
Byrådsleder Raymond Johansen ber hovedstadens innbyggere forberede seg på ekstremværet som treffer i starten av uken.

Byrådslederen med oppfordring til alle osloborgere: – Ikke ta unødig risiko

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) opplyser søndag kveld at Oslo kommune er i beredskap i forkant av det varslede ekstremværet Hans.

Publisert

– Oslo er forberedt. Vi tar ingen sjanser, innleder Raymond Johansen innlegget postet på sin egen Facebook-side sent søndag kveld. 

Byrådslederen opplyser at det gjennom helgen har blitt gjennomført en rekke møter i kommunen, og at tiltak er iverksatt.

Det er mandag og tirsdag ventet store nedbørsmengder samt fare for flom, jord- og flomskred over store deler av Sør-Norge – Oslo inkludert, til tross for at ekstremværet er ventet å treffe aller hardest nord for Oslo, ifølge Meteorologisk institutt.

Varsel til alle

– Beredskapsetaten har sendt varsel til alle virksomheter, som er vanlig rutine på oransje nivå. Det er snakk om vær, derfor er vi avhengige av å følge med på utviklingen gjennom natten og morgendagen. Oslo kommune har dyktige folk som følger med, passer på og som er klare til å reagere ved behov, betrygger Johansen.

Byrådslederen opplyser videre i sitt innlegg at Oslo brann- og redningsetat har mobilisert med ekstra personell og materiell samt laget en beredskapsplan spesifikt for denne hendelsen.

Bymiljøetaten er fullt bemannet. Vann- og avløpsetaten har innarbeidete rutiner ved varsel om ekstremvær som er satt i verk nå, legger han til.

Bekymret over klima

Byrådslederen kommer videre med en tydelig oppfordring til alle innbyggere i hovedstaden.

– Nå er det viktig at alle osloborgere følger med på råd og retningslinjer fra myndighetene og ikke tar unødig risiko. Jeg vil oppfordre alle til å følge med på varsom.no, lyder oppfordringen fra Johansen som benytter anledning til å uttrykke bekymring for dagens klimasituasjonen:

– Det varslede ekstremværet er av et kaliber vi ikke er vant med her til lands. Det er et uttrykk for et klima i endring og er en dramatisk påminnelse om at klimakrisen er her nå.

– Oslo er så godt forberedt som vi kan være for situasjonen som er varslet, men det ekstreme været vi har sett denne sommeren, med ekstrem skogbrannfare i juni og store vannmengder i august, viser at klimaendringene vil by på store utfordringer fremover, avslutter byrådslederen.

Powered by Labrador CMS