styrtregn Grønland
Det kan komme kraftige regn- og tordenbyger over Oslo fredag. Her fra et kraftig regnskyll på Grønland torsdag.

Vegtrafikksentralen advarer: – Fare for vannplaning og redusert framkommelighet

Det er fare for både svært kraftig styrtregn, mye lyn og tordenvær over Oslo fredag. Vegtrafikksentralen ber folk være særlig obs på én ting.

Publisert

Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for styrtregn for deler av Østlandet, i tillegg til Agder, hvilket innebærer at det i løpet av ettermiddagen og kvelden lokalt kan komme kraftige byger og mer enn 35 millimeter regn i løpet av en time.

Hvor de kraftigste bygene treffer, er på sin side usikkert, understreker Meteorologene på X, tidligere kjent som Twitter.

Bes tilpasse farten

Vegtrafikksentralen øst er på samme plattform tydelig i sin oppfordring til alle som er ute og kjører på veiene.

«Svært kraftige regnbyger i ettermiddag og kveld kan føre til vanskelige kjøreforhold, fare for vannplaning og redusert framkommelighet», heter det i oppdateringen.

«Vi oppfordrer trafikantene til å være ekstra oppmerksomme og tilpasse farten etter forholdene», påpekes det videre.

Tordenvær, lyn og vind

Foruten det oransje farevarslet for styrtregn, er det i samme område og tidsrom, fram til klokken 23.00 fredag kveld, også gjeldende gult farevarsel for tordenvær med mye lyn.

Tordenværet oppgis av Meteorologisk institutt å kunne føre med seg lokalt kraftige vindkast på 15–25 meter per sekund.

Forskjellen i intensitet vil variere lokalt. Noen steder vil heller ikke få tordenvær, påpekes det i farevarslet. Her kan du få oversikt over lynobservasjoner i sanntid.

Powered by Labrador CMS