Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen (Ap), og ordfører Marianne Borgen (SV) beundrer nye Voldsløkka skole og kulturstasjon under åpningen mandag.

Splitter ny skole ventet 900 elever på årets første skoledag

Mandag fikk 900 barn og unge i bydel Sagene en flunkende nye skole å gå til på Voldsløkka. – Jeg gleder meg til å se både skole og skolegård fylles av liv, sier rektor Kjersti Svendsen.

Publisert

For mange barn og unge er første skoledag etter ferien noe helt spesielt. For hundrevis av elever ble skolestarten i år kanskje litt ekstra minnerik. De kunne nemlig ta den splitter nye Voldsløkka skole og kulturstasjon for åtte klasserekker i bruk.

– Det har vært utrolig spennende å følge byggeprosessen og se en helt ny og moderne skole og kulturstasjon bli til, og jeg gleder meg til å se både skole og skolegård fylles av liv, sier rektor Kjersti Svendsen i en pressemelding.

– Den nye skolen vår har en grønn og bærekraftig profil, som vi håper skal bidra til at elevene utvikler et engasjement for miljø og egen framtid, legger hun til.

Integrerte solceller i veggene bidrar til blant annet til at bygget produserer mer energi enn det bruker.

Mange var til stede under åpningen og fulgte spent med.

Skole og kulturstasjon

Den nye skolen, som på åpningsdagen fikk besøk av både ordfører Marianne Borgen (SV), skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) og næringsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) skal i tillegg til de rent utdanningsfaglige oppgavene skolen har, også gi barn og unge i bydelen et utvidet kulturtilbud.

På Voldsløkka vil Oslo kulturskole ha nye tilbud innen gaming, redesign, musikkproduksjon, eget ungdomssymfoniorkester og dansestiler som house og locking, i tillegg til de etablerte kursene innen musikk, dans, teater og visuell kunst. 

Kulturskolen har i alt 2000 plasser, som driftes av Kulturetaten, og blir dermed den største i byen.

– Vi gleder oss til å skape et pulserende kunst- og kultursenter for barn, unge og voksne på Sagene og de omkringliggende bydelene, fastslår områderektor Sjur Høgberg.

Byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) tester balansekunnskapene under åpningen av nye Voldsløkka skole og kulturstasjon mandag.
Ordfører Marianne Borgen (SV) sto for snorklippingen.
Mandag ble nye Voldsløkka skole og kulturstasjon tatt i bruk.
Rektor for Voldsløkka skole, Kjersti Svendsen, har gledet seg lenge til å fylle lokalene med liv.
Gaming er blant det det er ryddet plass for på den nye skolen og kulturstasjonen.
Nybygget rommer også en black box-teaterscene.
Rektor for kulturstasjonen, Sjur Høgberg, kunne stolt vise frem alle fasiliteter under åpningen.
Slik ser kulturstasjonen ut utenfra.
Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), ordfører Marianne Borgen (SV) og byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen (Ap), satte alle av tid i valgkampen da nye Voldsløkka skole og kulturstasjon skulle åpnes mandag.

– Grønn og bærekraftig

Den nye skolen, som har plass til 900 elever, hvorav 90 er mottakselever, er bygget i massivt tre, med frodige  uteområder.

Voldsløkka skole og kulturstasjon åpnet mandag.

– Voldsløkka skole er den første Osloskolen som er bygget som et plusshus, det vil si at den på sikt vil produsere mer energi enn den bruker. Uteområdene har blågrønne anlegg som allerede har vist at de kan håndtere store mengder nedbør, noe som er viktig for overhandshåndtering og klimatilpasning i Oslo kommune, opplyser direktør i Oslobygg Eli Grimsby.

Powered by Labrador CMS