Direktør Hans Petter Karlsen tester døråpner-appen.

Lindeberg får en ny selvbetjent minigjenbruksstasjon

Lindeberg minigjenbruksstasjon åpner i nye lokaler, med selvbetjent levering av avfall.

Publisert

Stasjonen er samlokalisert med Lindeberglokalet, som er en møteplass og aktivitetsrom i bydel Alna. Tidligere var stasjonen primært åpen på dagtid, samtidig som lokalets ansatte er til stede. Nå kan Lindeberg-beboerne levere avfall også etter stengetid, ved å låse seg inn selv med hjelp av appen Oslonøkkelen.

– Dette er brukervennlighet i praksis. Det er lettere å levere avfallet sitt når man ikke må rekke alt før middag. Nå håper vi på enda mer besøk og mindre avfall på avveie, sier direktør Hans Petter Karlsen i renovasjons- og gjenvinningsetaten, i en pressemelding.

Stolt direktør

Karlsen var selv til stede og sjekket at døren lot seg åpne med den digitale nøkkelen. Oslonøkkelen er utviklet av Oslo Origo (Oslo kommune), og ble lansert i 2019. Den brukes på meråpne biblioteker og bydelslokaler i tillegg til enkelte minigjenbruksstasjoner. Man kan også bruke Oslonøkkelen til å identifisere seg på de store gjenbruksstasjonene.

– Det er gøy å være frempå sammen med Oslo Origo, slik at vi kan hjelpe hverandre med å nå målene våre. I renovasjons-Norge er det ikke mange som gjør det vi har fått til her, sier Karlsen.

Powered by Labrador CMS