Byrådsleder raymond Johansen avbildet i Munchsalen i Rådhuset.
— Veldig bra politiet fikk tatt ham, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om en mann med Kalasjnikov er pågrepet for skyting ved Ikea på Furuset.

- Hva i all verdens land og rike er det som foregår! En AK-47 rundt Ikea på Furuset!?

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) roser politiet for rask pågripelse av en mann etter skyting ved Ikea på Furuset i går kveld. Men Johansen er rystet over at mannen skal ha hatt en Kalasjnikov, også kalt AK-47.

Publisert

— Hva i all verdens land og rike er det som foregår! En AK-47 rundt Ikea på Furuset!? Veldig bra politiet fikk tatt ham og oppklart denne saken veldig raskt, sa en tydelig rystet Raymond Johansen (Ap) til NRK Dagsrevyen.

— Det er bra at han som ble skadd ikke har livstruende skader, legger byrådslederen til.

— Chicago-stil i Ikeas åpningstid

— Men hva er det du driver med midt i Ikeas åpningstid med en sånn våpentype?! Mens han skyter i reine Chicago-stil. Dette er helt uakseptabelt, sier Johansen.

Byrådslederen legger ikke skjul på at han er dypt opprørt over skytingen på Furuset tirsdag kveld.

Kort tid etter skytingen pågrep politiet en mann på Romerike. Med seg i bilen hadde mannen en Kalasjnikov, et automatgevær ofte også kalt AK-47.

Allerede tirsdag kveld gikk politiet ut og sa de kunne knytte mannen til skytingen der en annen mann måtte til sykehus for behandling av skuddskader.

Mannen som ble pågrepet er iløpet av onsdag blitt siktet for drapsforsøk. Og han er avhørt av politiet, der han skal ha forklart seg om skytingen.

— Ingen tilfeldigheter her

— Vi kjenner siktede godt fra tidligere, og det ser absolutt ut som det er en relasjon til den skadde. Det er ikke noen tilfeldigheter her, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

— Men hva som er bakgrunnen og hva som er konflikten mellom disse personene, det må vi tilbake til, legger hun til.

Politimann med hund like ved Ikea der en mann ble skadd i skyting tirsdag kveld.
Politiet brukte hund for å lete etter spor fra skyting som skjedde like ved Ikea på Furuste tirsdag kveld.

— Dette er en hendelse som ser ut til å involvere disse personene. Vi ser ikke noe som tilsier at dette skal eskalere, eller at det er fare for noen andre, sier Grete Lien Metlid.

Øystein Ola Storrvik er forsvarer for mannen som nå er siktet for drapsforsøk etter skytingen.

— Erkjenner å ha skutt

— Han nekter skyld for drapsforsøk, men erkjenner at han har vært på stedet og skutt, sier Storrvik til NTB.

Han bekrefter at hans klient, som er en mann i 40-årene, brukte en AK-47, en såkalt kalasjnikov, da han skjøt mot den andre mannen.

Portertt av advokat Øystein Ola Storrvik.
Advokat Øystein Ola Storrvik forsvarer mannen i 40-årene som er siktet etter skyting ved Ikea på Furuset tirsdag kveld.

Storrvik sier til NTB at mannen er domfelt tidligere, og at han har bistått vedkommende i flere saker både nylig og lenger tilbake i tid.

— Vi har blant annet en pågående sak som påtalemyndigheten anket, og hvor vi venter på om den blir tatt opp til behandling i lagmannsretten, sier Storrvik.

Kriminelt miljø

Romerikes Blad skriver at mannen i fjor ble dømt for grovt heleri av 1,5 millioner kroner, og at dommen ikke er rettskraftig.

Han er tidligere også dømt for vold, våpenbesittelse, medvirkning til forsøk på innføring av 93 kilo hasj og planlegging av bortføring.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt bekrefter overfor VG at også fornærmede er kjent for politiet fra tidligere.

Den siktede ble pågrepet på Romerike i en bil som var etterlyst internt i politiet.

— Pågrepet uten dramatikk

Ifølge Romerikes Blad fant politiet et AK-47-gevær og magasiner i passasjersetet på bilen. I bilen lå det også en skuddsikker vest.

— Han ble pågrepet uten dramatikk på Rånåsfoss av patruljer fra Øst politidistrikt, sier operasjonsleder Hekkelstrand til avisa.

— Min oppfatning er at det dreier seg om kriminelle som skyter mot andre kriminelle, sa politiets innsatsleder Brian Skotnes til journalister på stedet der den siktede ble pågrepet.

Powered by Labrador CMS