Oslo 20210908. Mange folk ute ved Oslofjorden under varmen på Sørenga i Oslo i september. Ny varmerekord i september i Oslo.
Bilde fra Sørenga. Oslo kommune er involvert i to rettssaker som følge av ulykker i badeområdene i sentrum, der det argumenteres med at skiltingen om grunt vann ikke er god nok.

Oslo kommune anker dom etter ulykke på Sørenga

Oslo kommune anker dommen etter en ulykke på badeplassen Sørenga i 2018, der en lege skadet seg da han forsøkte å redde en livløs person i vannet.

Publisert

– For Oslo kommune er det viktig å få avklart hvor langt kommunens ansvar strekker i saker som denne, sier kommunikasjonsdirektør Arve Rosland i bymiljøetaten til NRK.

Legen Henning Hoyer fikk et komplisert ankelbrudd da han hoppet i sjøen for å prøve å redde en livløs person i 2018. Hoyer fikk også varige mén etter ulykken, og han døde kort tid før ankesaken startet, ifølge NRK.

I tingretten ble kommunen frikjent, men Borgarting lagmannsrett slo tidligere i år fast at kommunen er erstatningsansvarlig for det som skjedde. Det ble begrunnet med at den undersjøiske vollen på stedet var menneskeskapt og at kommunen derfor hadde plikt til å sørge for at faren var bedre skiltet.

– For strenge

– Kommunen mener at lagmannsretten har anlagt en for streng norm da retten kom til at kommunen har ansvar for skaden Hoyer pådro seg da han hoppet ut fra kaifronten i Bjørvika, sier Rosland til rikskringkasteren.

Senere i mai er en annen ankesak om skilting ved badeplasser i Oslo sentrum oppe i lagmannsretten. Det gjelder stupeulykken ved brygga ved Munchmuseet i Bjørvika i 2021, der daværende MMA-utøver Geir Kåre Nyland ble lam fra brystet og ned etter at han stupte og traff et betongelement under vann. Oslo kommune ble dømt til å betale Nyland erstatning i tingretten, men har anket saken.

Powered by Labrador CMS