Tim McGauley
Den tidligere Stjernen-spilleren Tim McGauley (29) skal bli en sentral poengplukker for Vålerenga neste sesong.

Ny canadisk senter skal plukke poeng for Vålerenga i kommende sesong

Canadieren Tim McGauley (29) returnerer til norsk ishockey og blir Vålerenga-spiller kommende sesong. – Jeg hater å tape, sier nysigneringen selv.

Publisert

Etter en litt treg start, ble svenske Christopher Bengtsson en av de store spillerne i fjorårets Vålerenga-lag. Senteren viste seg etter hvert som en stabil og god poengplukker, men valgte etter sesongen å forlate østkantklubben i jakten på nye utfordringen.

Siden da har jakten på hans erstatter pågått for fullt, og onsdag kunne sportssjef Anders Myrvold dra opp en gammel norgeskjenning av signeringshatten, da den tidligere Stjernen-spilleren Tim McGauley (29) ble presentert som ny poengjeger.

– Jeg hater å tape

Etter å ha fått en sesong i Fredrikstad Stjernen i 2020/21, har kanadieren fra Saskatchewan, vist seg som en god poengplukker i østerriksk og tysk eliteserie. I sin juniortid hjemme i Canada var han i tillegg kjent som en av de beste poengplukkerne i ligaen.

McGauley kommer direkte fra ungarske Fehérvár AV19, hvor han skapte 39 poeng på 51 kamper, inkludert ni mål. Klubben endte på siste og tiende plass i øverste divisjon.

Når han nå flytter til Oslo øst, har han ambisjoner: – Jeg elsker å vinne og hater å tape, forteller han i en pressemelding.

Fra tiden i Stjernen husker han godt møtene med Vålerenga og de andre norske toppklubbene, og det har vært viktig for klubbvalget at han nå har kommet til en klubb hvor han kan vinne noe.

En klubb som kan vinne

– Jeg hadde mange gode opplevelser i Stjernen, men det var jo et lag som havnet midt på tabellen, sier han.

Viktig for valget var også gode anbefalinger fra spillere som tidligere har akslet den kongeblå drakta.

– Jeg har flere venner som har spilt for og mot Vålerenga, og tilbakemeldingene jeg har fått er at det er en profesjonell organisasjon som har gode muligheter til å vinne sluttspillet neste sesong, sier canadieren.

– Mer målfarlig enn Bengtsson

Sportssjef Myrvold er godt fornøyd med å få på plass en spiller med stort offensivt potensial.

– Etter at Christopher dro, har det blitt et tomrom på senterplass. Tim er nok enda mer målfarlig og er hentet inn for å produsere mye i en av de to første femmerne våre. Dermed er den posisjonen styrket, sier Myrvold.

Også McGauleys rykte som en virkelig lagspiller var en viktig faktor bak signeringen.

– Tim har et veldig godt rykte på seg for å være en god lagkamerat i garderoben, og en team guy, som alltid setter laget først. Det er slike spillertyper vi har fokusert på i byggingen av Vålerenga neste sesong, sier Myrvold.

Powered by Labrador CMS