Villiam Haag
Svenske Villiam Haag har signert for Vålerenga hockey foran neste sesong.

Svenske Villiam (30) ble dobbeltmester i Danmark. Nå vil han vinne med Vålerenga

Den svenske måltyven Villiam Haag (30) bytter ut Jylland og dansk ishockey med en tilværelse på Oslo øst kommende sesong. – Jeg vil vinne i Norge også, sier forrige sesongs danske dobbeltmester.

Publisert

Etter å ha startet hockeykarrieren på juniornivå hjemme i Gøteborg, har den svenske senteren Villiam Haag forsøkt seg i flere svenske toppklubber, inkludert Frölunda og Linköping. 30-åringen har også spilt på nest øverste nivå i broderlandet i øst, og fire år i amerikansk universitetshockey.

Men det er i dansk eliteserie, for Sønderjyske, suksessen kom. Der var Haag kaptein og skaffet laget 113 målpoeng de to siste sesongene. Samtidig vant han både serie og sluttspill med Jyllands-klubben forrige sesong.

Nå legger Haag Jylland bak seg og flytter til Oslo øst.

– Vil vinne igjen

I en pressemelding i forbindelse med onsdagens overgang forteller gøteborgeren at det var en fantastisk følelse å være med på å ta "the double" i dansk ishockey forrige sesong, men at han nå ser fram til å vinne i kongeblått.

– Har du vært med på å vinne alt én gang, vil du bare være med på å gjøre det igjen. Det å komme til Norges største klubb, gjør at jeg vil vinne på nytt, sier han.

Som spiller forteller Haag at han er en som liker å angripe motstanderens mål og avfyre skudd på mål så ofte han kan. Svensken beskriver seg selv som en utpreget lagspiller.

– Jeg er en lojal lagspiller, som alltid gjør det som kreves av meg for at laget skal vinne, sier Haag.

– En typisk kapteinstype

Og akkurat det med hans oppofrelse for laget, er mye av årsaken til at han nå er Vålerenga-spiller.

– Villiam er en lagspiller og kapteinstype, og kommer med en karakter som vi vil ha i garderoben og i laget vårt. Han har stor arbeidsmoral og jobber hardt, og har nå vært med å vinne med Sønderjyske, sier sportssjef Anders Myrvold.

–Vi vil ha vinnerskaller i Vålerenga. Han er en av de som skal inn og produsere og være en ledende spiller, sier Myrvold.

Powered by Labrador CMS