Tobias "Tuben" Breivold ser fram til to nye sesonger i Vålerenga-drakt.

Vålerengas "Tuben i buret" tar to nye år i kongeblått: – Det er her jeg vil være

Etter å ha vært førstevalget på Jordal de to siste sesongene, satser Tobias Breivold (22) på å beholde den plassen også de neste to sesongene. – Tobias blir bare bedre og bedre, sier sportssjef Anders Myrvold.

Publisert

Med en far, onkel og tante som alle er vokst opp som hockeyspillere i Vålerenga, var klubbvalget ikke spesielt vanskelig da Tobias Breivold (22) valgte å satse på en karriere som hockeykeeper.

Etter å ha vokst opp i klubbens ungdomsavdeling, fikk han plutselig all tillit da Steffen Søberg, under kontroversielle omstendigheter, plutselig fikk beskjed om han ikke lenger var ønsket i østkantklubben.

Siden den dagen har østkantgutten tatt alle utfordringer som har blitt kastet hans vei med stoisk ro og profesjonalitet, og nå har han også signert en kontrakt som binder han til iskrigerne de neste to sesongene.

– Klubben jeg vil være i

– Det var egentlig ikke et vanskelig valg å ta. Vålerenga er klubben jeg vil være i, sier burvokteren til klubbens hjemmesider.

Mens han forrige sesong etter hvert fikk kamp av kanadiske Mitch Gillam om førstekeeperplassen på Jordal, har han denne sesongen vært klubbens klare førstevalg mellom stengene.

Hamar 20240415. Vålerengas Tobias Johansen Breivold under finale 1 i NM ishockey mellom Storhamar og Vålerenga på CC-Amfi på Hamar.Foto: Lise Åserud / NTB
Tobias Breivold har stadig fått mer spilletid i Vålerenga-drakta. Her fra vårens finaleserie mot Storhamar.

– Jeg synes det har gått ganske bra jevnt over, men jeg skal jobbe med å bli enda mer stabil, og egentlig bare bygge videre på det som skjedde forrige sesong, sier Breivold.

Og akkurat det med stabiliteten i keeperspillet er en faktor mange Vålerenga-fans mener taler i mot at han virkelig blir en toppkeeper i framtiden.

– Blir bare bedre og bedre

Sportssjef Anders Myrvold derimot er svært fornøyd med den utviklingen han mener å se hos sin unge og talentfulle keeper.

– «Tuben» blir bare bedre og bedre for hver sesong. Vi valgte å satse på ham som nummer èn forrige sesong, og det angrer vi absolutt ikke på, sier han.

Sportssjefen er spesielt imponert over hvordan Breivold har taklet den stadige økningen han har fått i spilletid de to siste sesongene.

–  Jeg er veldig imponert over han, og spesielt hvordan han har stått gjennom den mentale biten for det det er mer slitsomt enn det folk forstår, påpeker Myrvold.

Powered by Labrador CMS