Mathias Arnkværn
– Målet mitt er å utvikle meg videre og konkurrere så godt jeg kan med «Tuben». Det ser jeg frem imot, sier keepertalentet Mathias Arnkværn.

Stortalentet Mathias (20) skal utfordre "Tuben" i Vålerenga ishockey neste sesong

Tidligere Ringerike- og Storhamar-keeper Mathias Arnkværn (20) blir reservekeeper på Jordal kommende sesong. – Jeg skal konkurrere så godt jeg kan med "Tuben", sier han.

Publisert

Etter at årets førstekeeper Tobias Breivold (22) før helgen signerte en ny toårs-kontrakt med moderklubben, ble det søndag klart at han får en ung og spennende utfordrer på keeperplassen. Vålerenga har signert Mathias Arnkværn (20) fra Ringerike Panthers.

Den talentfulle 20-åringen startet karrieren i Storhamar, før han fikk en sesong på U20-nivå i svenske Mora. I forrige sesong var han førstevalget på keeperplass for Ringerike i eliteserien.

– Skal konkurrere med "Tuben"

– Målet mitt med å gå til Vålerenga er å utvikle meg videre og konkurrere så godt jeg kan med «Tuben». Det blir en hard konkurranse som jeg ser frem i mot, sier keepertalentet til klubbens hjemmesider.

20-åringen gleder seg nå til å ta fatt på karrieren i hovedstaden.

–  Jeg har hørt mye bra om Vålerenga, og først og fremst at det er en veldig profesjonell og fin hverdag her. Det har jeg lyst til å være en del av, sier Arnkværn.

– Best i sin årsklasse

Med de siste dager og ukers spillersigneringer er sportssjef Anders Myrvold nå godt i gang med lagbyggingen foran kommende sesong. Han er fornøyd med å få Arnkværn med på laget.

– Mathias er den beste keeperen i sin årsklasse, og han har et enormt potensial. Han har god størrelse og en voldsom treningsiver, sier sportssjefen.

Han håper nå, i samarbeid med keepertrener Joachim Svendsen, å kunne utvikle 20-åringen til å bli en enda bedre keeper enn i dag.

– Vi får inn en veldig bra makker og utfordrer til «Tuben» i form av en ung og fremadstormende keeper. Mathias vil hjelpe på keepersituasjonen vår og skape konkurranse, noe jeg tror vil skjerpe «Tuben» ytterligere, sier Myrvold.

Powered by Labrador CMS