Om kort tid kan Grünerløkka sykehjem bli det nye hjemmet til noen av de ukrainske flyktningene som kommer til Oslo.
Om kort tid kan Grünerløkka sykehjem bli det nye hjemmet til noen av de ukrainske flyktningene som kommer til Oslo.

Byens tomme og ubrukte bygg kan nå bli tatt i bruk, som boliger for ukrainske flyktninger

Blant byggene som nå kan bli hjem for ukrainske flyktninger er tidligere barnehjem og sykehjem, som Grünerløkka sykehjem i Markveien.

Publisert

Oslo kommune har nesten 100 ubrukte bygg. Nå vil byrådet bruke 300 millioner kroner på å sette byggene i stand til å ta imot flyktninger fra Ukraina, ifølge Aftenposten.

Dette gjelder for eksempel Grünerløkka sykehjem i Markveien, som ble lagt ned i 2017. Og Armau Hansensgate 10, i det siste kjent som Adamstuen teststasjon. Tidligere brukt som barnehjem for små barn.

I Olaus Fjørtofts vei 115 på Stovner har det tidligere vært barnevernsboliger, men bygget står for tiden tomt. Nå skal det pusses opp. Det samme gjelder Vardenveien på Ekeberg.

Også lokalene til de nedlagte sykehjemmene Ammerudhjemmet og Furuset sykehjem kan etter hvert bli boliger for flyktninger.

Kan komme 4000 til Oslo

– Vi vil bruke 300 millioner kroner i ekstra midler for å forberede og klargjøre boliger for å bosette flyktninger, sier Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, til Aftenposten.

Byrådet ber nå bystyret hastegodkjenne dette på neste møte.

UDI ba onsdag om at Norge forbereder seg på at det kommer 60.000 flyktninger. For Oslos del kan dette innebære å ta imot opptil 4000 flyktninger.

Powered by Labrador CMS