Oslo 20210710. Første helgen Oslo har åpent etter midnatt. Personer går langs gate ved Aker Brygge.Foto: Annika Byrde / NTB
Er du under 20 år, men over 18? Og sliter med å finne et utested i Oslo? Les VårtOslos guide til de beste stedene.

Ikke fylt 20 år ennå? Fortvil ikke. Disse utestedene har 18-årsgrense

Har du ennå ikke fylt 20 år, men likevel ønsker å oppleve hovedstadens uteliv? VårtOslo har laget en guide til byens feteste utesteder for deg som er over 18 år.

Publisert

Kjellern

Denne studentpuben finner du i kjelleren på Universitetet i Oslos Helga Engs hus på Blindern. Her har de åpen pub hver fredag fra 17.00 til 02.00.

Anders Husby Vinghøg er daglig leder på Kjellern. Han forteller om diverse eventer som de arrangerer, som blant annet standup og temafester.

Høstquiz i gang igjen

– Hovedformålet er å ha et sosialt sted hvor alle er velkomne. Puben er hovedvirksomheten som vi er avhengig av for at det skal gå rundt, slik at vi kan gjøre mye gøy, sier han.

Er du ikke student, er du uansett velkommen til Kjellern. Her er det også muligheter for å melde seg som frivillig, og ifølge Vinghøg trenger du verken å være student eller å ha tilknytning til skolen for å delta.

– Fredag 1. september begynte quizligaen. Det er hovedarrangementet vi har her på huset. Ligaen varer hele semesteret og kjøres annenhver uke.

Styret for Kjellern, bestående av Anders Husby Vinghøg (t.v.), Jesper Andersen, Ruth Amalie Olsen Torp, Sondre Klungland, Ole Martin Bakkevold og Brynjar Olsnes Østmo-Sæter.

Chateau Neuf

Dette stedet har du helt sikkert hørt om! Chateau Neuf er et kulturhus og tilholdssted for Det Norske StudentersamfundMajorstuen.

Byggets 9000 kvadratmeter rommer blant annet Cinema Neuf, billiardforening og konsertserien Jazz!klubb. Her er det mye som skjer, slik at du både kan få med deg et teaterstykke og en runde billiard før du tar turen til baren.

 Selve møtepunktet på Chateu Neuf er Glassbaren. Her får du uteservering mandag til lørdag. Mandag til torsdag, inkludert lørdag holder de åpent fra klokken 15.00 til 01.00. På fredager er de åpne fra 15.00 til 02.30.

I byggets andre etasje finner du BokCaféen, som ifølge deres egne nettsider er en av byens hyggeligste barer. Her har de åpent tirsdag og torsdag fra 18.00 til 00.00. I motsetning til Glassbaren, er BokCaféen frivilligdreven.

Chateau Neufs daglige leder André Titland foran bygningen på Majorstuen.

Daglig leder André Titland legger vekt på at du ikke trenger å være student for å delta på kulturhusets mange begivenheter.

– Chateu Neuf er litt som en kino, det skjer masse forskjellige ting i ulike rom. Også er det Glassbaren som er samlingspunktet. Her er alle velkommen, konstaterer han.

Samfunnet Bislet

Dette er en studentdreven bar som holder til i kjelleren på OsloMet i Pilestredet 52. Daglig leder David Skarheim, sier at dette er et utested hovedsakelig for studenter ved OsloMet, men legger også vekt på at alle andre er velkomne.

– Målet vårt er å skape et sted hvor man kan henge med venner, og møte nye fjes, forteller han.

Samfunnet Bislet er drevet av frivillige og engasjerte studenter og ikke-studenter. Ifølge nettsidene deres har de åpent hver onsdag fra 17.00 til 00.00 og fredag 19.00 til 01.00. Det er viktig for dem å nå flest mulig. De har derfor varierte tilbud, med alt fra quiz til konserter.

– Puben har hovedsakelig 20 års aldersgrense, men dersom du er over 18 og har studentbevis, er du også velkommen.

KJ10

Ifølge deres egne nettsider er dette «byens feteste klubb for deg over 18 år». Dette utestedet finner du i Karl Johans gate 10. Her anbefales det å være tidlig ute, med mindre du ønsker å stå lenge i kø for å slippe inn. Det er også mulig å bestille private arrangement via nettsidene deres.

Cafe Nero

Hvis du ønsker en litt mer avslappet stemning, er Cafe Nero ett godt alternativ. Dette stedet finner du i Thereses gate 47 på Bislett. Ifølge sidene deres tilbyr de øl, musikk, god atmosfære og hyggelige folk.

Skjenkestua Studentbar

Høyskolen Kristianias egen studentbar. De holder til på Campus Fjerdingen, Christian Kroghs gate 32. På lik linje med flere av studentbarene, er denne også dreven av frivillige. Her har de åpent torsdager fra 17.00 til 00.00.

Vet du om flere utesteder i Oslo for dem som er over 18 år, men som ennå ikke er fylt 20 år som burde være med i VårtOslos oversikt. Send en e-post til tips@vartoslo.no.

Powered by Labrador CMS