togulykke oslo s
Rundt 2.000 liter olje har lekket ut og ned i grunnen etter at et tog sporet av på vei til Oslo S onsdag ettermiddag. Havnevesenet er varslet om saken. Toget sporet av på vei fra hensettingsområdet i Lodalen til Oslo S. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oljelekkasje og innstilte tog etter togavsporing ved Oslo S

Opptil 2.000 liter olje har lekket ut og ned i grunnen etter at et tog sporet av på vei til Oslo S onsdag ettermiddag. Tre spor ble stengt, og det blir forsinkelser torsdag morgen.

Innstillingene gjelder Østfoldbanen mellom Kolbotn og Oslo og på Kongsvingerbanen, skriver VG.

– Innsatstogene er blant annet ekstratogene satt opp i rushtiden. Jeg vil anbefale å sjekke med togselskapet torsdag morgen. Det kan bli satt opp alternativ transport, sier pressevakt Randi Folke-Olsen i Bane Nor til avisa.

Andre tog er ventet å gå som normalt.

togulykke
Togavsporingen, som skjedde like ved Oslo S, medførte at tre spor måtte stenges. Ingen personer ble skadd, men skinnegangen fikk litt skader. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oljelekkasje

Toget sporet av på vei fra hensettingsområdet i Lodalen til Oslo S onsdag ettermiddag like før klokken 19.

– Vi har vært en tur med tre biler og bistått de som eier togsettet. Det er vanskelig å si noe om omfanget, men vi kan bekrefte at det har vært en lekkasje på mellom 1.500 og 2.000 liter olje som har lekket ut. Det er litt tidlig å si noe mer om omfanget før natta har gått, sa vaktkommandør ved 110-sentralen Morten Bergh til NTB onsdag kveld.

Kystverket og Havnevesenet er varslet, ifølge Bergh.

Kjenner ikke årsak

Det var en avsporing som medførte at tre spor måtte stenges. Ifølge Folke-Olsen er det for tidlig å si noe om årsaken.

– Det er ikke noe dramatikk rundt avsporingen annet enn at det er litt skader, som gjør at vi må stenge noen spor, sier hun til VG.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer