Hamar 20240423. NM-finalen i ishockey mellom Storhamar og Vålerenga i Hamar OL-Amfi.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Vålerenga kunne juble over utligning i det ordinær spilletid nesten var over. Men det holdt ikke i forlenging mot Storhamar.

Vålerenga kjempet til siste sekund. Men måtte til slutt innse at erkerivalen er norgesmester

Vålerenga fulgte Storhamar til døra og utlignet i det ordinær spilletid nesten hadde tikket ut. Inn i forlenging sto det 3-3 og oslolaget øynet håp om seier og nye sjanser til å få kongepokalen hjem til Jordal. Men slik gikk det ikke.

Publisert

Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

Eirik Salsten ble helten.

Stille i stappfullt fjøs

Dermed er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

Det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. 

Det ble naturligvis svært stå stille i et ellers «mætt fjøs» med over 7100 frammøtte.

Ved siden av målet hadde Vålerenga også to store sjanser ved Sander Thoresen og Martin Røymark som begge misset alene med målvakt Markus Stensrud.

Solid Breivold ga tapt

Storhamar har vært gode i overtall denne sesongen, og da de fikk muligheten i fem mot fire i midtperioden, satte utligningen. 

Peter Quennevilles skudd gikk via Vålerenga-backen Tommi Taimi og i mål til 1-1.

Et nytt overtallsspill til Storhamar var så vidt over da Samuel Solem fikk tid i «slottet» til å sette pucken oppe i vinkelen bak en ellers svært solid Tobias Breivold.

CC-amfiet stilnet nok en gang da krigeren Magnus Brekke Henriksen utlignet til 2-2.

Pappa Thoresen har nå 16 "bøtter"

Jakob Berglund hadde flere gode muligheter til nettkjenning, men det var først etter 55.25 han skulle lykkes.

Vålerenga tok i målvakten i sluttminuttene og 12 sekunder før slutt klarte Christopher Bengtson å sette 3-3-målet. Champagnen måtte igjen settes på kjøling.

Hamar 20240423. Petter Thoresen under NM-finalen i ishockey mellom Storhamar og Vålerenga i Hamar OL-Amfi.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Petter Thoresen har som spiller og trener nå vunnet 16 "bøtter" med tre klubber.

NM-tittelen smakte nok svært godt for Storhamars store veteran og kaptein Patrick Thoresen.  Han feiret 400 kamper for de gule og blå med sitt annet NM-gull, men det første ordentlige. 

Som 16-åring var han en del av laget som tok NM-gullet i 2000, men under selve finalen var han opptatt med U18-VM.

– Det er så deilig. Dette har jeg ventet på så lenge. Jeg har tapt for mange finaler nå. Jeg har aldri vært så nervøs, sa Patrick Thoresen til TV 2.

– Jeg har hatt vondt kroppen og i magen. Nå har jeg endelig vunnet foran familien min. Dette betyr jævlig mye og jeg er dritstolt av gutta, la han til.

Storhamar-trener Petter Thoresen har nå vunnet 16 NM-gull som spiller og trener for Vålerenga, Storhamar og Stavanger.

Powered by Labrador CMS