Jan Bøhler har vært Ap-politiker for Oslo i en årrekke, men torsdag ble det kjent at han stiller til valg for Senterpartiet. Det har falt mange tidligere partifeller tungt for brystet.

Raymond Johansen med krass kritikk av Jan Bøhler

Aps byrådsleder i Oslo Raymond Johansen sier Jan Bøhler ikke tok kontakt med ham eller besvarte henvendelser og sjelden var til stede på partimøter.

Publisert

– På et tidspunkt lurte jeg på om jeg skulle sende en savnetmelding på ham, sier Johansen i et intervju med VG.

Bøhler sluttet torsdag i Ap og gikk over til Senterpartiet, der han blir listetopp i Oslo ved stortingsvalget neste år. Stortingspolitikeren er kjent for sitt sterke engasjement for Oslos østkant, og har vært aktiv i debatter om gjengkriminalitet og sosial kontroll.

Men Johansen mener Bøhler ikke har brukt de kanalene han har i politikken for å fremme saker og forslag.

Solospiller

Ifølge byrådslederen har Bøhler verken ringt ham eller besvart henvendelser, og i svært liten grad stilt på møter i lokallag, fylkeslag og i stortingsgruppen.

– Det virker som om Jan mener ombudsrollen bare er å gå rundt å snakke med folk, uten å ta det folk snakker om tilbake til noen, uten å møte opp på partimøter, uten egentlig å være spesielt aktiv på Stortinget, sier Johansen.

Bøhler bekrefter at han har prioritert «det utadrettede arbeidet» høyere de siste årene. Han viser blant annet til at han har engasjert seg i natteravnene, idretten og organisasjonen LIM (Likestilling, integrering, mangfold).

– Redskap for velgerne

– Jeg får flere henvendelser om å treffes hver dag, og prøver å finne tid til å stille opp. Det gir kunnskap om saker og forslag jeg i neste omgang kan følge opp i Stortinget, sier han til avisen.

– Partiene er ikke til for sin egen del, men for å være et redskap for velgerne. Dette har Senterpartiet sagt at de ønsker å støtte og fremme, og det betyr mye for meg.

Powered by Labrador CMS