Oslo 20240109. Lave temperaturer skaper utfordringer for elektriske busser. Her lader busser på Strømsveien ved Alnabru.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Ett av de mange problemene elbussene i Oslo sliter med er dårlig rekkevidde i kulde. Samt at bussene ikke takler snøfall.

Igjen skaper snø problemer for bussene i byen: - Beregn god tid, sier Ruter til passasjerene

I ettermiddag er igjen en rekke busslinjer forsinket i Oslo som følge av snø og glatte veier. Flere avganger er innstilt og noen linjer er delvis innstilt. Samtidig sitter Ruter i krisemøte med miljøbyråd Marit Kristine Vea (V).

Publisert

– Det er mye snø, glatt og vanskelige kjøreforhold, sier kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter til NTB.

Blant annet er linje 54 innstilt mellom Kjelsås stasjon og Badebakken, linje 79 er innstilt mellom Trosterudkrysset og Furuset skole, og linje 46 er innstilt mellom Hovseter og Ullerntoppen.

Tusenvis av innstillinger siden nyttår

I tillegg er en rekke busslinjer gjennom sentrum forsinket med opp til 15 minutter.

– Vi anbefaler reisende å beregne god tid og bruke reiseplanleggeren i Ruter-appen, sier Myhren-Haugen.

Siden nyttår har tusenvis av bussavganger blitt innstilt enten på grunn av kulde eller snøvær. 

Størst problemer har det vært nordøst i byen og i indre by. Begge områder betjenes av det kommunalt eide datterselskapet til Sporveien, Unibuss.

Iløpet av de siste to årene har Unibuss kjøpt inn 183 elbusser som aldri var testet i norsk vintervær og føre.

Ruters løsning: Kjøre færre avganger

Bakgrunnen var at det fylkeskommunale administrasjonsselskapet Ruter stilte et ufravikelig krav i alle nye kontrakter at samtlige busser måtte være utslippsfrie.

Gjennom vinteren, og særlig på nyåret, har de nye elbussene slitt med lading, problemer i snøvær og vansker på glatt føre.

Ruter er innkalt til et krisemøte med miljø- og samferdselsbyråd Marit Kristine Vea (V) tirsdag ettermiddag. Vea krever svar på hva som har gått galt med busstrafikken i byen.

En av løsningene Ruter har skissert er å reduserer antallet bussavganger helt frem til påske. Altså at oslofolk får fære busser enn det som tidligere er blitt lovet fra Ruter.

 

Powered by Labrador CMS