Oslo 20230412. Mudassar Kapur (H) med spørsmål til kommunal- og distriktsministerer Sigbjørn Gjelsvik (Sp) i Stortingets spontane spørretime.Foto: Terje Pedersen / NTB
En enstemmig valgkomite i Oslo Høyre vil ha den 46 år gamle stortingsrepresentanten Mudassar Kapur som ny leder.

Enstemmig valgkomite vil ha Mudassar Kapur som ny leder i Oslo Høyre

Morten Steenstrup har gitt beskjed om at han ikke ønsker gjenvalg som leder i Oslo Høyre. Nå ligger alt an til at hans arvtaker bli stortingsrepresentant Mudassar Kapur (46).

Publisert

En enstemmig valgkomite i Oslo Høyre vil ha 46 år gamle Mudassar Kapur som ny leder. Som ny nestleder foreslår komiteen Ingeborg Tennes (33).

- Vi mener å ha funnet frem til en veldig god lederduo som har stor støtte i organisasjonen og som også har det engasjementet som trengs for å ruste opp Oslo Høyre til å vinne valget om to år, sier Sverre K. Seeberg, leder av valgkomiteen.

- Oppfordret av hyggelige partikolleger

Da Heidi Nordby Lunde for snart to år siden ble presset ut av ledervervet i Oslo Høyre, pekte flere i fylkespartiet på Mudassar Kapur som arvtaker.

Men i prosessen frem mot en avgjørelse i valgkomitéen, ga Kapur høsten 2021 beskjed om at han ikke var aktuell som lederkandidat. 

Nå er imidlertid situasjonen annerledes.

For to uker siden gikk Kapur ut og sa han nå gjerne ville stille til ledervalget på Oslo Høyres årsmøte i januar.

Oslo 20201109. Leder i Stortingets finanskomite Mudassar Kapur (H) flankert av Tore Storehaug (KrF) t.v. og Ola Elvestuen (V) i det første forhandlingsmøtet i Stortinget med Frp om neste års statsbudsjett. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Mudassar Kapur (H) som leder av Stortingets finanskomité under budsjettforhandlingene i 2020. Til h. Ola Elvestuen (V).

- De siste ukene har en rekke partikollegaer fra rundt i byen tatt kontakt og gitt hyggelige oppfordringer i forbindelse med valg av ny leder for Oslo Høyre, skrev den 46 år gamle stortingspolitikeren på sin Facebook-side.

Født og oppvokst i Oslo

Mudassar Kapur ble valgt inn på Stortinget for Oslo Høyre i 2013. Og er nå inne i sin tredje stortingsperiode, der han er blitt mer og mer profilert som politiker. Blant annet ved å inneha ledervervet i finanskomitéen. 

Kapur er født og oppvokst i Oslo, og har ledelse- og markedsføringsutdanning fra både Handelshøyskolen BI og Norges handelshøyskole (NHH).

46-åringen har yrkesbakgrunn fra privat næringsliv, og har også jobbet blant annet for SOS barnebyer i Norge. 

I tillegg var han kampanjesjef for Høyres hovedorganisasjon fra 2006 til 2012.

Byrådssekretær som nestleder

Ingeborg Tennes er utdannet statsviter, og har flere års erfaring som konsulent i privat næringsliv, før hun i forrige uke ble byrådssekretær for byråd for byutvikling, James Stove Lorentzen.

Tennes har de siste to årene vært valgt som medlem i Oslo Høyres Arbeidsutvalg, tidligere har hun vært nestleder i DKSF, nestleder i Sagene Høyre, vara til Bydelsutvalget i Gamle Oslo og Stortinget. Ingeborg er bosatt i bydel Grünerløkka.

Går av etter valgseier

Det er årsmøtet i Oslo Høyre som på nyåret formelt velger ny leder og nestleder. Da går også lederen de to siste årene, Morten Steenstrup, av.

Steenstrup kan se tilbake på et fylkesparti som både vant valget i høst, og som har fått ro i rekkene. Og tidligere i høst sa den profilerte advokaten at han nå vil konsentrere seg om å drive advokatfirmaet SANDS, samt ha mer tid sammen med familien.

- Jeg bestemte meg for at jeg ville sette av to år for å kjempe for et maktskifte i Oslo. Sammen med mange gode medarbeidere utviklet vi Prosjekt byrådsmakt, sa Steenstrup kort tid etter valget.

Powered by Labrador CMS