Politiet grep til slutt inn overfor Fosen-aksjonistene etter at de nektet å forlate vandrehallen på Stortinget onsdag kveld.

Aksjonister båret ut av politiet

Fosen-aksjonistene i Stortinget fikk litt etter klokken 20.00 onsdag beskjed om å fjerne seg av politiet – som måtte bære dem ut da de nektet å flytte seg.

Publisert

«Nå bæres de samiske aktivistene som har fylt vandrehallen med joik i hele dag, ut fra vandrehallen på Stortinget av politiet. Det er 14 samiske aktivister som har aksjonert i hallen og som nå blir arrestert. Pålegg om å flytte seg ble gitt kl. 20.10», heter det i en pressemelding fra Natur og Ungdom.

– Politiet har nå båret ut alle 13 aksjonistene som nektet å forlate Stortinget. Alle disse blir dimittert av politiet etter å ha blitt fraktet ut, opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt klokken 20.49.

– Vi er villige til å bryte loven for å fortelle Stortinget at demokratiet og rettsstaten er i fare så lenge Fosen-saken står uløst. Denne makten har også et ansvar for å stanse menneskerettighetsbruddet, sier aktivist Mihkkal Hætta (22) fra Guovdageaidnu har bodd i en lávvu foran Stortinget i over fire uker.

– Vi tar bruk sivil ulydighet som en sikkerhetsventil i demokratiet der et mindretalls rettigheter blir så grovt overkjørt av storsamfunnet. Vi har ikke annet valg, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS