Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) besøker Rema 1000 på Ensjø i Oslo. Her med Trond Bentestuen, administrerende direktør Rema 1000 (t.h), butikkansatt Taleah Qayyum og kjøpmann Roger Majdek (t.v.).

Raymond Johansen søker om påskeåpent i Oslo. Handel og kontor-leder i LO er rasende

Oslo kommune ber staten om å få holde dagligvarebutikker og apoteker åpne på de røde dagene i påsken. – Helt uaktuelt, sier Handel og Kontor-lederen.

Publisert

Søknaden sendes etter faglig anbefaling fra smittevernoverlegen i Oslo, opplyser byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding. Det må gis et unntak fra lov om helligdager om det skal la seg gjøre.

– Hele Oslo må være hjemme i påsken, og det vil dermed være stor pågang til dagligvarebutikkene gjennom påsken, noe som vil føre til økt fare for koronasmitte, advarer byrådslederen.

– Rasende

Ønsket om påskejobbing får den konstituerte lederen av LO-forbundet Handel og Kontor til å rase: – De ansatte er slitne og trenger fri, sier Christopher Beckham.

– Dette er helt uaktuelt, forslaget gjør meg rasende. De ansatte i dagligvarebransjen har stått i frontlinjen hver eneste dag og har utsatt seg selv og sine nærmeste for smitte. Jeg har snakket med tillitsvalgte rundt om i bransjen som sier at de ansatte er slitne, redde og har behov for å hvile ut etter en krevende periode. Får de ikke det, er det ikke sikkert at de er i stand til å komme på jobb etter påske, sier han til HK-Nytt.

– Skal stoppe krumspringet

Beckham tar det ikke nådig opp at det er Arbeiderpartiets byrådsleder som vil at de ansatte skal jobbe på helligdagene.

– Det er arbeiderklassen i Oslo som har stemt ham fram, og det er arbeiderklassen han mener skal jobbe i påsken. Men vi skal sette en stopper for dette krumspringet, de ansatte må hvile og få være sammen med familiene sine, sier Beckham til HK-Nytt.

– Ansatte må få hvile

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, som har siste ord i saken, gir ikke en tommel opp for byrådslederens ønske, ifølge Børsen.

– Det er ikke opplagt at lengre åpningstider er et godt smitteverntiltak. Vi har heller ikke fått noen signaler om dette fra dagligvarebransjen, sier han til Børsen.

Også han mener de ansatte i dagligvarebutikkene fortjener noen fridager etter en hektisk periode med smitteverntiltak i butikkene.

– Det må også være tid til at de ansatte får hvile, og til renhold, rydding, etterfylling av varer og lignende som det blir mindre tid til ellers. De fleste byer og tettsteder har god dekning av dagligvarebutikker. Derfor vil folk kunne handle inn i løpet av ordinære åpningstider selv om det kommer to helligdager på rad, mener Ropstad.

Powered by Labrador CMS