Store mengder nedbør har ført til gult farevarsel. De som beveger seg ut på veiene med bil, bes om å kjøre forsiktig.

Tydelig oppfordring fra bymiljøetaten

Det er sendt ut gult farevarsel for flom på Sør- og Østlandet fredag, som følge av mye regn og smeltevann. I Oslo oppfordres folk til å kjøre forsiktig.

Publisert

Flomvarselet gjelder lavtliggende områder i Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Oslo og Akershus på fredag. Regnet vil fortsette utover dagen, sier meteorolog Espen Biseth Granan til NRK.

Han sier at vestsiden av Oslofjorden samt Agder og Telemark er stedene der det trolig vil komme mest nedbør.

– I de ytre delene der kan det antakelig komme 30–50 millimeter regn, sier meteorologen.

Det er vann i veiene flere steder i hovedstadens gater fredag.

NVE har advart om at dette kan føre til overvann og lokale oversvømmelser.

– Det skal regne mye natt til fredag, i tillegg vil det være snøsmelting. Det vil gi økende vannføring i elver og bekker som kan gi lokale oversvømmelser, sa Elise Trondsen, vakthavende hos flomvarslingen i NVE, i en pressemelding torsdag.

Erik Holmqvist i flomvarslingen til NVE opplyser at det er flere stengte veier rundt Oslofjorden og nord for Oslo til VG. Han forteller videre at de forventer at flommen fortsatt vil føre til fortsatt stengte veier, og også vann i kjellere.

Rensket avløp

Bymiljøetaten i Oslo sier til NRK at de har vært ute på kjente problemområder i Oslo og ryddet opp og rensket avløp. De advarer om at det kan bli vanskelige kjøreforhold der vannet samler seg opp.

En oversvømt vei på Kjelsås som følge av overvann på grunn av mildvær og regn.

– Vi oppfordrer alle bilister til å kjøre forsiktig og ta seg god tid i dag, sier avdelingsleder Marianne Haug for vei og gate.

Natt til lørdag minker flomfaren igjen.

Torsdag var det store vannmengder på denne oversvømt veien på Kjelsås.

Ber vinterferiebilister passe seg

For mange markerer fredag starten på vinterferien – eller begynnelsen på siste helg i vinterferien. Det ligger dermed an til en stor utfartsdag.

Vegvesenet ber bilistene være ekstra oppmerksomme.

– Vinterveier er utfordrende å kjøre på. Det krever mye oppmerksomhet og god planlegging fra deg som sjåfør. Denne vinterferien må du være ekstra skjerpet, sier direktør Guro Ranes for trafikksikkerhet ved Statens vegvesen til TV 2.

– Jeg ville ikke brukt fredagen som reisedag. Det blir nok bedre kjøreforhold lørdag og søndag, lyder oppfordringen fra meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt. .Powered by Labrador CMS