Nødetatene på stedet etter meldingen om brann som sto gjennom taket i en bygård i Waldemar Thranes gate.

Rykket ut med 16 brannbiler og hentet inn ressurser fra nabokommunene da denne bygården sto i brann i natt

Flammene slo gjennom taket på en bygård på St. Hanshaugen natt til fredag. Markus kirke var truet av brannen, men brannmannskapene hindret spredning.

Publisert

Brannen oppsto på loftet i den fire etasjer høye bygården som ligger i krysset mellom Waldemar Thranes gate og Ullevålsveien og ble meldt klokken 01.22 natt til fredag. Nesten tre timer senere ble den meldt slokket, men bygningen har fått store skader.

Brannen spredte seg til loftet. Her er brannvesenet på taket.

Rundt klokken 03.00 natt til fredag hadde brannmannskapene kontroll på stedet og det var da ikke lenger fare for spredning. 

Bygården har fått store skader i øverste etasje og vannskader i etasjene under. Brannen spredte seg til hele loftet på delen av bygningen som vender mot Ullevålsveien.

Varselsskilt og store mengder vann.

– Hele loftet står i brann, og vi er naturligvis redd for kirken som ligger klemt inntil bygården. Vi forsøker å hindre spredning. Vi har 16 biler på stedet og har hentet inn ressurser fra nabokommunene, sa vaktkommandør Rune Elstad i brannvesenet klokken 02.20.

Nabobygningen er Markus kirke, innviet i 1927. Kirken regnes som et verneverdig kulturminne og er listeført av Riksantikvaren.

Brannvesenet kalte inn hjelp fra nabokommunene.

– Det er en del evakuerte, pluss minus 30 personer, er det vi har fått oppgitt. Det er ikke meldt om skadde, forteller operasjonsleder Per-Ivar IversenOslo politidistrikt.

Slokkearbeidet pågikk i flere timer.

Politiet opplyser at de har kontroll på alle beboere som bor i leilighetene under der brannen startet. En person ble sjekket for røykskader.

Brannen og den påfølgende utrykningen fikk konsekvenser også for trafikken på stedet.

All trafikk i Waldemar Thranes gate og Ullevålsveien ble stanset mens slokkearbeidet pågikk. Ifølge politiet vil veien bli stengt en god stund, og morgentrafikken vil trolig berøres. Brannvesenet opplyser at de vil være på stedet til utpå formiddagen fredag.Powered by Labrador CMS