Nå selger Frelsesarmeen hovedkvarteret som ligger ved Akersgata.

Frelsesarmeen må selge hovedkvarteret på Hammersborg og kutte to korps

Stadig færre medlemmer tvinger Frelsesarmeen til kutt. Hovedkvarteret på Hammersborg må selges og antall korps reduseres.

Publisert

De neste årene skal korpsene i landets mest profilerte kristne organisasjon kuttes fra seks til fire i hovedstaden. Dessuten flyttes hovedkvarteret i Oslo sentrum, og eiendom selges, skriver Vårt Land.

– Vi har jobbet med disse spørsmålene over tid. Når vi nå har stukket fingeren i jorda, ser vi at det er nødvendig med store forandringer i organiseringen av organisasjonen i Oslo, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen til avisen.

Kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen sier det er nødvendig med store endringer i organiseringen i Oslo.

Færre medlemmer

Fra 1986 til 2016 er medlemsmassen i Oslo redusert fra 10.500 til omtrent 6.000. En rapport peker på at Frelsesarmeen trolig vil ha flere lokaler som ikke er bærekraftige om den utviklingen fortsetter.

Rapporten konkluderer også med at Frelsesarmeen ikke er representert godt nok i de delene av byen med størst vekst i befolkning og behov.

– Vi ser på dette som en spennende mulighet mens vi fremdeles er i en situasjon­ hvor vi har handlingsrom og kraft til å gjøre disse grepene­, sier Smith-Solevåg.

Powered by Labrador CMS