Kø inn til Bjørndal, januar 2024
– Nå er det kork her! forteller Vasilij Pancerev, som var på vei opp til Bjørndal lørdag kveld.

Bymiljøetaten prioriterer den eneste veien ut og inn til Bjørndal denne vinteren. Men her er det nok en gang kaos på veien

– Vi har bare denne ene veien, og den er ganske bratt og glatt på dager som dette. Vi trenger en løsning, forteller Vasilij Pancerev. Han er en av de rundt 9000 menneskene som bor på Bjørndal, og som kun har én enkelt vei å benytte seg av. 

Publisert

I løpet av fjorårets vinter ble beboerne på Bjørndal stadig låst inne, da snøværet førte til kaotisk trafikk og lange køer gjennom Slimeveien, den eneste veien ut og inn av drabantbyen.

Dette skulle bymiljøetaten gjøre noe med, og lovte i desember at Slimeveien skulle prioriteres denne vinteren med hjelp av en ekstra brøytemaskin.

– Slimeveien vil komme opp på høyde med det prioriterte veinettet i Oslo, sa seksjonssjef i bymiljøetaten, Joakim Hjertum.

– Begynner å bli drit lei

Men denne vinteren har det vært tilfeller hvor busser har stått fast, og køene langs Slimeveien har økt. 

Senest lørdagskvelden ble det kaotisk på Slimeveien og trafikken ble dirigert, etter at en buss hadde satt seg fast. På den lokale Facebookgruppen er det flere som lufter sin frustrasjon.

– Samme sted hver gang! uttrykker en. 

– Begynner å bli drit lei, for å være ærlig. Det har ikke snødd mer enn 30 minutter og kaoset er i gang, på en lørdag, skriver en annen.

– Så fort det kommer litt bomull fra himmelen, så skjer bestandig dette på Slimeveien. Det har alltid vært et stort problem her de siste 23 årene, forteller Bjørndal-beboer Mir Za til VårtOslo.

Kø inn til Bjørndal, vinteren 2024
– Det har alltid vært et stort problem her de siste 23 årene, forteller en irritert Mir Za.

– Vi trenger en løsning

Det er rundt 9000 mennesker som bor på Bjørndal. Flere beboere påpekte ovenfor VårtOslo i fjor vinter at politi, brannvesen eller ambulanse mest sannsynlig ville hatt problemer med å komme seg frem dersom det var en nødsituasjon på Bjørndal.

En annen som stod stille i køen på lørdag var Vasilij Pancerev, som forteller at det alltid er trøblete å kjøre på veien når det er kraftig regn eller mye snø.

– Vi har bare denne ene veien, og den er ganske bratt og glatt på dager som dette. Bussen sklei ned i grøftekanten rett etter at snøen dukket opp. Nå er det kork her!

– Vi trenger en T-banestasjon på Bjørndal, eller en ny vei. Vi trenger en løsning, forteller Pancerev.

Kø inn til Bjørndal, januar 2024
Det ble lange køer inn til Bjørndal, lørdag kveld.

– Traktor kjører hele tiden

Bymiljøetatens seksjonssjef Joakim Hjertum påpeker at det hele denne vinteren har vært dedikert en egen brøyte- og strøtraktor til Slimeveien. 

– Den brøyter denne veien og passer på at fremkommeligheten er høy. Maskinen kommer i tillegg til den normale driften av hovedveier i området. Traktoren kjører hele tiden, men må tidvis av gårde for å hente mer salt, sier Hjertum. 

– Vi er kjent med at enkelte busser tidvis har hatt problemer, mens andre busser har kjørt fint forbi bussen som stopper.



Powered by Labrador CMS