Det sto helt stille i en time på Slimeveien, onsdag ettermiddag. Slimeveien er eneste adkomst ut og inn fra Bjørndal.
Det sto helt stille i en time på Slimeveien, onsdag ettermiddag. Slimeveien er eneste adkomst ut og inn fra Bjørndal.

9.000 mennesker bor på Bjørndal, men har kun én vei ut og inn. Her sto trafikken helt stille onsdag ettermiddag

Snøkaoset herjet i byen i dag, og på Slimeveien sto trafikken helt stille. Beboerne på Bjørndal bekymrer seg over at dette er den eneste veien ut og inn fra drabantbyen. — Skulle det skje noe dramatisk på Bjørndal, og brann- eller sykebil må komme til, er det veldig uheldig dersom trafikken i denne ene veien står stille.

Publisert

Da Geir Børdalen skulle ut for å hente sønnen onsdag ettermiddag, fikk han virkelig føle på hvordan dagens snøkaos hadde preget trafikken. På Bjørndal bor det omtrent 9000 mennesker. Likevel er det bare en vei inn og ut av Bjørndal, Slimeveien.

— Det sto helt stille fra halv fem til halv seks. Så fort det skjedde noe smått, stanset trafikken igjen, gjenforteller Børdalen.

— Burde vært noen alternative veier

På Facebook kunne han etter en time komme med en oppdatering:

«Bilene har begynt å kjøre igjen opp til Bjørndal, men det er fortsatt veldig vanskelig å kjøre ut av Bjørndal. Har kun sett en buss siste 1,5 time.»

Han forteller at det er mange som valgte å gå fra Mortensrud og hjem til Bjørndal i stedet for å ta kollektivt, og folk gikk langs veien både med barnevogn og kofferter.

«Hold dere hjemme og hjelp hverandre hjem hvis dere har plass i bil. Og ikke kjør ut i kveld. Du risikerer å bli stående.»

Slimeveien er den eneste veien som går inn og ut av Bjørndal, og dette kunne virkelig merkes denne ettermiddagen.

— Det er veldig dumt at Bjørndal bare har en vei ut og inn. Det burde vært noen alternative veier, slik at ikke trafikken blir stående bom stille når en bil står fast, som på slike dager, sier Børdalen.

— Men det handler ikke bare om dager som dette heller. Skulle det skje noe dramatisk på Bjørndal, og brann- eller sykebil må komme til, er det veldig uheldig dersom trafikken i denne ene veien står stille.

— Ikke siste gangen dette skjer

Deler av kaoset var på grunn av en buss som sto fast nederst i Slimeveien, noe Bjørndal-beboer Cato Brunvand Ellingsen var vitne til da han gikk fra Mortensrud til Bjørndal.

— Jeg er bekymret over at vi bare har en vei ut og inn av Bjørndal. Det skal så lite til for at veien blir sperret, forteller Cato Brunvand Ellingsen.
— Jeg er bekymret over at vi bare har en vei ut og inn av Bjørndal. Det skal så lite til for at veien blir sperret, forteller Cato Brunvand Ellingsen.

— I dag var et stort problem, men det var jo kaos over hele Oslo, så det kom ikke som en overraskelse. Det er ikke siste gangen dette skjer, så jeg er bekymret over at vi bare har en vei ut og inn av Bjørndal. Det skal så lite til for at veien blir sperret, forteller Brunvand Ellingsen.

Han sier at det er mange veier i byen som blir stoppet av snøværet, men det er ikke mange veier som er den eneste strekningen for 9000 mennesker.

— Vi opplever at Bjørndal blir litt glemt, og vi oplever generelt at det er sen snømåking. Noe som bekymrer oss er også hvordan nødetatene skal komme frem når det er en sperret vei. Jeg lurer litt på hvordan den veien blir prioritert, med tanke på at det bor 9000 mennesker her, avslutter Ellingsen.

Powered by Labrador CMS